Ibiza din Munții Făgăraș. Corona Winter Camp la Hotelul de Gheață (Foto-Video)

Ibiza din Munții Făgăraș: petreceri fierbinți la Hotelul de Gheață, până  în 07 Mai 2023, când se închide sezonul de iarnă la Bâlea Lac și începe să vină primăvara.

Sursa foto: CP Office Icehotel

Iubitorii sporturilor de iarnă au o ofertă specială, în inima Munților Făgăraș, la Bâlea Lac.

Aici iarna mai rămâne până la sfârșitul lunii mai, iar de astăzi începe programul CoronaWinterCamp, cu petreceri ca la Ibiza, bikini-party și plajă la peste 2000 de metri.

Sursa foto: CP Office Icehotel

În perioada 10 Martie -7 Mai, CoronaWinterCamp Bâlea Lac ține iarna pe loc în vârf de munte și le oferă oaspeților experiențe unice, în cadrul unui program special. Vor fi organizate petreceri în Hotelul de Gheață, cu DJ, dar și cu experiențe culinare unice în Ice Restaurant. Vor fi competiții sportive și concursuri cu premii.

 

Pentru a participa la evenimente este nevoie de rezervare, iar cazarea se poate face la rece în  Hotelul de Gheață sau la cald în cabanele din zonă.
„În acest sezon ne-am orientat către petreceri cu DJ, cât mai multă mișcare în aer liber și socializare.

Programul special care începe astăzi și are ca primă etapă o serie de evenimente până în 2 aprilie la care participă și oaspeți internaționali prin care dorim să aducem atmosfera de Ibiza la Bâlea Lac. Pentru turiștii străini a fost pregătit un pachet special pentru care se pot face rezervări până la data de 7 Mai 2023.

https://untravelledpaths.com/the-corona-winter-camp-hotel-of-ice-romania-experience

Iarna nu-i ca vara, dar un DJ bun poate transforma gheața în ring de dans și la peste 2.000 de metri altitudine.

Dorim să oferim petreceri în vârf de munte la fel de animate ca cele de la mare.

Sursa foto: CP Office Icehotel

Cei care vor veni la Hotelul de Gheață în această perioadă vor avea parte și de preparate speciale, la Ice Restaurant, servite în farfurii de gheață, cu băuturi în pahare de gheață. Bineînțeles, în restaurant este totul sculptat în gheață, inclusiv mesele și scaunele, ca în fiecare an.

După ce am făcut o pauză în pandemie, anul acesta am avut multe cereri din partea iubitorilor iernii, iar pentru a le oferi tuturor ceva special, am pregătit un sezon de primăvară la munte în condiții autentice de iarnă”, explică Arnold Klingeis, managerul proiectului Hotel of Ice de la Bâlea Lac.

Sursa foto: CP Office Icehotel

Programul de evenimente este unic în Europa și se adresează în special celor care încă mai vor să se bucure de zăpadă, după ce a venit primăvara.

Iarna durează circa șase luni pe an la Bâlea Lac, astfel încât construcțiile de gheață rezistă în fiecare an până la jumătatea lunii Mai.

Este locul perfect pentru cei care încă mai vor să practice sporturi pe zăpadă. Cei care vor să urce doar pentru o scurtă vizită sau pentru o masă la Ice Restaurant, au la dispoziție telecabina, până la lăsarea întunericului. Turiștii trebuie să fie atenți, însă, la prognoza meteo și la anunțurile referitoare la programul telecabinei, pentru că aceasta se oprește în condiții de vreme rea, mai ales dacă sunt intensificări ale vântului.

Sursa foto: CP Office Icehotel

Bâlea Lac este o zonă montană spectaculoasă, situată la peste 2.000 de metri altitudine, pe un con vulcanic în care s-a format lacul glaciar Bâlea. În fiecare an, la sfârșitul lunii octombrie, lacul îngheață, iar din anul 2005, Arnold Klingeis ridică deasupra lui un complex turistic de gheață.

Cărămizile folosite la construcție sunt tăiate direct din lacul Bâlea  și lipite cu o tehnică specială care se folosește la toate hotelurile de acest fel din lume. Ideea a fost preluată de la cei care au făcut astfel de clădiri în țările nordice, dar în România, zona Bâlea Lac este singura care are clima perfectă pentru astfel de construcții, datorită menținerii unor temperaturi foarte scăzute pe o perioadă lungă de timp și a unui strat consistent de zăpadă care acoperă și protejează construcția din gheață.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura