Hrănire și observare de păsări sălbatice din Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA,  prin intermediul Serviciului de Educație Muzeală. Interpretare patrimoniu, propune vizitatorilor o activitate specială de hrănire&observare a păsărilor sălbatice din Muzeul în aer liber pe timp de iarnă. Acțiunea se derulează în perioada 07 decembrie 2021 – 28 februarie 2022, între orele 09:00 – 16:30.

Copiii (familiile cu copii) vor găsi la intrarea principală în muzeu (Front desk) un chelteu care conține pungi cu semințe de floarea soarelui, gata pregătite pentru a fi puse în hrănitori.

Împreună cu semințele, vizitatorii primesc și un flyer despre păsări, dar și despre hrana adecvată pe care trebuie să le-o ofere. De asemenea, acest pliant conține și o hartă cu amplasarea hrănitorilor în muzeu.

 

Amplasarea hrănitorilor tip căsuță este următoarea:

– pe dig, înspre târgul de țară

– lângă salcie, zona lac, Moara Munteni

– lângă lac, la 200 de metri de scenă în partea dreaptă

– zona Etno Tehno Parc, vis-a- vis de Școala din Ticera

De ce hrănim păsările iarna?

Începând cu luna decembrie, în muzeu se pot observa diferite specii de păsări care iernează aici: pițigoiul albastru și sur, gaița, mierla, scatiul, țicleanul, ghionoaia verde, huhurezul mare și ciocănitoarea pestriță mică. Datorită temperaturilor scăzute și zăpezii, în anotimpul rece, păsările găsesc puține surse de hrană și mai ales grăsimi. Pe lângă semințele pe care Muzeul ASTRA  le pune la dispoziție, cei interesați pot să aducă în hrănitori fructe (mere) și chiar slănină (fără condimente).

La sfârșitul activității, copiii sunt așteptați din nou la intrarea principală pentru a primi o recompensă simbolică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura