Historic Cafés Route se extinde în Cluj Napoca și Sibiu. Se lansează primul produs turistic al rețelei pentru România (CP)

După admiterea României în Historic Cafés Route (HCR), unul dintre cele 48 de trasee culturale recunoscute oficial de Consiliul Europei, activitățile festive prilejuite de dezvelirea primei plachete din țara noastră cu însemnele acestei prestigioase inițiative europene, la Brukenthal Cafe Avrig (Palatul Brukenthal Avrig) și acordarea titlului de ambasador al rutei culturale managerului acestei locații, Arnold Gunter Klingeis, a sosit momentul ca extinderea rețelei în țara noastră să se concretizeze cu un prim pas.

Foto: Palatul Brukenthal Avrig

Astfel, în urma unor demersuri complexe și a unei evaluări atente, conducerea executivă a HCR a acceptat solicitarea de aderare trimisă de reprezentanții Chios Social Lounge Cluj Napoca, iar de la începutul acestei luni, placheta ce consfințește oficial admiterea ansamblului poate fi amplasată pe fațada clădirii.

Festivitatea dezvelirii plachetei cu însemnele Historic Cafés Route și ale Consiliului Europei se va desfășura joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 15.

Chios Social Lounge Cluj Napoca, unul dintre obiectivele istorice cu poveste și șarm, este situat în Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, printre cele mai vechi parcuri orășenești ale Europei Centrale.
Obiectivul este emblematic pentru pentru municipiu și întreaga Transilvanie și tocmai de aceea, a fost ales de Historic Cafés Route ca punct de pornire al primului itinerar cultural, istoric și culinar care își propune să promovează România prin intermediul Rutelor Culturale susținute și acreditate de Consiliul Europei.

De altfel, dorim să vă facem cunoscut faptul că, în cadrul programului festivității de decorarea cu distinctia oferită de Consiliul Europei a Chios Social Lounge Cluj Napoca în rețeaua Historic Cafés Route, avem inclus și momentul lansării primului produs turistic al HCR România. Itinerarul „Cultural Routes Winter Experience in Romania by Historic Cafés Route” cuprinde cinci locații foarte cunoscute din Transilvania, care sunt sau urmează să fie membre în Historic Cafés Route România (Chios Social Lounge Cluj Napoca, Hotel Transilvania Cluj Napoca, Pardon Cafe Sibiu, Palatul Brukenthal Avrig și Cabana Bâlea Lac), cu poartă de intrare în România prin aeroporturile internaționale din Cluj Napoca și Sibiu.

De asemenea, tot cu acest prilej special, reprezentanții Chios Social Lounge Cluj Napoca vor prezenta, în premieră, meniul istoric al locației, care va cuprinde preparatele faimoase servite de-a lungul istoriei personalităților românești și europene ce au fost în ospeție aici.

Extinderea rețelei europene în țara noastră continuă și în județul Sibiu, în data de 15 decembrie fiind programată festivitatea prilejuită de decorarea Pardon Café (strada Cetății, Sibiu) în rândul locațiilor cu sigla Historic Cafés Route.

”Doresc să vă anunț cu deosebită bucurie că, în data de 7 decembrie voi lansa public primul traseu cultural și turistic de promovare a României, „European Cultural Routes – Winter Experience in Romania by Historic Cafés Route”, acesta fiind cel dintâi rezultat al activității mele în cadrul Historic Cafés Route – România.

https://untravelledpaths.com/the-winter-historic-cafe-route-experience

La conferința de presă participă: Dl. Stefan Gadola – Chios Social Lounge, Dl. James Chisnall – Untravelled Paths, Dl. Arnold Klingeis – Historic Cafés Route

În calitate de ambasador al Historic Cafés Route pentru România, mi-am asumat misiunea de a promova valorile europene, printre care menționez democrația, pluralismul, drepturile și libertățile individuale ale omului, egalitatea de șanse și toate principiile care stau la baza unei societăți europene moderne și am onoarea de a reprezenta Consiliul Europei în România”, spune Arnold Gunter Klingeis, Ambasador HCR în România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura