Timp de două zile, în 11 și 12 august 2017, sibienii și turișii vor avea prilejul de a se întâlni cu rețetele tradiționale sibiene într-un festival gastronomic ce se va desfășura în Piața Mică.
Proiectul ”Hai la masă! Rețete demult uitate!” își propune redescoperirea unor rețete tradiționale, originale care vor fi readuse în actualitate de către bucătari din Sibiu, în cadrul unui eveniment gastronomic desfășurat în Piața Mică din Sibiu. Va fi amenajată o bucătărie mobilă dotată și echipată cu utilaje specifice actului culinar, având și o terasă generoasă unde vizitatorii vor putea degusta preparatele. Sibienii și turiștii vor avea astfel ocazia să deguste preparate care să le amintească de gustul copilăriei, de gustul mâncării autentice românești. În fiecare dintre cele două zile vor fi preparate, sub privirile vizitatorilor, ciorbe, feluri principale și deserturi, atât în forma autentică, dar și în varianta reinterpretată, adaptată timpurilor noastre.
Vizitatorii se vor bucura atât de gustul inedit al mâncării, dar în același timp vor putea intra în posesia rețetelor pentru a le încerca și acasă. Secretele preparării bucatelor vor fi împărtășite celor interesați de cel/cea care ni le-a dezvăluit, prin intermediul clipurilor video care se vor derula pe ecranele din Piața Mică.
Proiectul ”Hai la masă! Rețete demult uitate, rețere redescoperite!” este co-finanțat de Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu, prin Agenda Culturală, în parteneriat cu Kaufland România și Biblioteca Centrală a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.