Gigantul Facebook își schimbă numele în Meta. Mark Zuckerberg: „În metavers, vei putea face aproape orice îți poți imagina”

Mark Zuckerberg a anunţat că gigantul Facebook îşi va schimba numele în Meta. Potrivit informaţiilor din presa internaţională, reţeaua de socializare îşi va păstra numele de Facebook, în schimb compania-mamă, din care fac parte şi Instagram și Whatsapp, se va numi Meta.

„De acum înainte, vom fi pe primul loc pe metavers, nu pe Facebook. Asta înseamnă că, în timp, nu veți avea nevoie de un cont Facebook pentru a utiliza celelalte servicii ale noastre. Pe măsură ce noul nostru brand începe să apară în produsele noastre, sper că oamenii din întreaga lume vor cunoaște marca Meta și viitorul pe care îl reprezentăm”, a transmis Mark Zuckerberg pe contul său de Facebook.

Schimbarea numelui în Meta reflectă ambiția companiei de a se dezvolta dincolo de granițele rețelele sociale și de a familiariza publicul cu metaversul, termenul științifico fantastic folosit de Facebook pentru a descrie viziunea sa despre ce înseamnă să lucrezi și să te joci într-o lume virtuală.

„În metavers, vei putea face aproape orice îți poți imagina, să te întâlnești cu prietenii și familia, să lucrezi, să înveți, să te joci, să faci cumpărături, să creezi, precum și experiențe complet noi care seamănă cu nimic când te gândești la computerele sau telefoanele de astăzi. Am făcut un film care explorează cum ai putea folosi metaversul într-o zi. În acest viitor, te vei putea teleporta sub formă de hologramă pentru a fi la birou, la un concert cu prietenii sau în sufrageria părinților tăi”, a transmis Mark.

Potrivit theguardian.ro, Facebook a investit 10 miliarde de dolari în proiectul său metavers în 2021, dublu față de ceea ce cheltuiește pentru siguranță și securitate pe platformă. În rapoartele recente privind veniturile, compania a anunțat că segmentul său de realitate virtuală a crescut atât de substanțial încât acum își va raporta veniturile separat, împărțind produsele în două categorii.

Aceste două categorii includ o „familie de aplicații”, inclusiv Facebook, Instagram, Messenger și WhatsApp, precum „laboratoare de realitate”, inclusiv AR și VR, precum și orice hardware aferent.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura