Gazonul „se rupe”! „Un antrenament/săptămână“

Meciul de sâmbătă, de pe Stadionul Municipal, primul de la finalizarea lucrărilor de modernizare, a scos la iveală și primele probleme. Mai mulți spectatori s-au plâns de lipsa vizibilității din anumite zone ale tribunelor, din cauza grilajelor de protecție. Se pare că amplasarea unor grilaje și balustrade, conform proiectului, nu a ținut cont, în unele cazuri, de motivul pentru care merg spectatorii la stadion. Mai grav, de lipsa vizibilității terenului s-au plâns și jurnaliștii de la masa presei, care au fost nevoiți să urmărească partida în picioare, în condițiile în care au și transmis LIVE Text de pe laptopuri. Configurația meselor și amplasarea balustradelor de protecție au fost făcute în acest caz, conform proiectului, în mod nefericit. Cel mai grav este însă faptul că suprafața de joc nu pare a fi cea dorită de către jucători.

 

Jurnalistii au avut si ei probleme de vizibilitate

Fotbaliștii au atras atenția încă de la inaugurarea la care au participat primarul Astrid Fodor și președintele FRF, Răzvan Burleanu, că în lipsa inserțiilor sintetice, gazonul este fragil și, cel mai probabil, undeva prin luna martie va ceda. „Da, da, știu ei jucătorii…”, a zâmbit atunci președintele FRF, la fel și edilul-șef. Iată că problema a fost repusă pe tapet după chiar primul joc, Marius Măldărășanu atrăgând atenția că, pentru a proteja suprafața de joc, FC Hermannstadt nici nu se poate antrena pe terenul de pe Municipal decât o dată pe săptămână. De regulă în preziua jocului de acasă, la fel ca echipele vizitatoare.  

„Eu spun lucrurilor pe nume. Gazonul este foarte rău! E o problemă dacă nu știi să ai grijă de el. Nu poate avea oricine grijă de un gazon, trebuie să te pricepi. A apărut o boală, este o problemă interminabilă. Noi nu ne-am antrenat pe el în ultimele două luni. Ne-am antrenat prima dată acolo cu o zi înaintea meciului cu Farul, am vrut să avem niște repere. Nu putem spune că am jucat acasă, noi nu ne antrenăm pe acest teren. Știu că se fac eforturi ca el să fie la înălțime. Dar și dacă va fi schimbat la un moment dat, și dacă pun hibrid… problema este a celor care trebuie să aibă grijă de el”, a declarat Măldărășanu la Pro Arena, citat de Gazeta Sporturilor.

Primăria Sibiu a reacționat ieri, reamintind că grupul CONA nu a intervenit deloc la gazon, acesta fiind reamenajat în 2019 și doar protejat în timpul lucrărilor de modernizare. Mai mult, a dat asigurări că atunci când gazonul va deveni impracticabil acesta va fi schimbat. Din păcate, tot pe banii sibienilor. Ar putea deveni însă o sursă bună de venit pentru firma/firmele care se vor „abona” la refacerea gazonului. Cel mai cunoscut exemplu de cheltuire a banului public pe astfel de investiții este gazonul de pe Arena Națională, schimbat de nu mai puțin de nouă ori în primii șapte ani de la inaugurare!

„Urmare a afirmațiilor publice ale domnului Marius Măldărașanu, antrenorul principal al echipei FC Hermannstadt, cu privire la gazonul Stadionului Municipal Sibiu, facem următoarele precizări:

Gazonul Stadionului nu a făcut obiectul contractului de modernizare, dat fiind faptul că acesta a fost reamenajat recent, în 2019, fiind dotat cu sisteme de irigații, drenaj și degivrare. Acesta a fost protejat pe perioada șantierului și este întreținut de personalul Serviciului Baze Sportive si de Agrement prin lucrări periodice și monitorizare, inclusiv prin analize de laborator. Acest teren corespunde standardelor FRF, un aspect confirmat în vizita pentru omologarea Stadionului de la începutul lunii decembrie efectuată de responsabilii acestui for. Precizăm că gazonul este îngrijit și prin tratamente fitosanitare și lucrări de fertilizare, tocmai pentru a se păstra starea gazonului la parametri buni. Atunci cand se va constata necesitatea înlocuirii gazonului, Primăria Sibiu este pregătită să efectueze această lucrare.

În ceea ce privește desfășurarea antrenamentelor pe gazonul Stadionului, menționăm că, în conformitate cu recomandările manualului tehnic, pe acesta se pot desfășura 2 meciuri/lună și un antrenament / săptămână. Există însă posibilitatea organizării mai multor meciuri, acest lucru presupunând lucrări suplimentare și mai intense de întreținere. Pentru restul antrenamentelor, se poate utiliza terenul secundar al Stadionului sau baza proprie de antrenament, pe care FC Hermannstadt o deține conform condițiilor de licențiere.

Asigurăm jucătorii echipei FC Hermannstadt că vom depune toate eforturile ca aceștia să se poată pregăti și să joace pentru performanță. Primăria Sibiu rămâne alături de echipa FC Hermannstadt, sprijinind-o așa cum a făcut-o și până acum.”, a transmis Primăria municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura