Aproape 11 milioane de lei va primi o firmă bucureşteană pentru supervizarea lucrărilor din cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov”.
Contractul de asistenţă tehnică pentru servicii de supervizare a lucrărilor a fost perfectat, la începutul acestei săptămâni, la sediul societăţii SC Apă-Canal SA Sibiu, după aproape un an de la încheierea contractului de finanţare. „Obiectivul general al contractului îl reprezintă furnizarea de asistenţă tehnică sub forma serviciilor de supervizare a 11 contracte de lucrări cu privire la îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de canalizare şi de alimentare cu apă potabilă pentru judeţele Sibiu şi Braşov”, menţionează Thomas Roth, purtătorul de cuvânt al SC Apă-Canal SA. În numele operatorului regional de apă şi apă uzată a semnat directorul general, ing. Mircea Niculescu, în timp ce firma câştigătoare a fost reprezentată de directorul general adjunct Călina Nistor. La eveniment a participat şi directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apa” Sibiu, Alexandru Fodor, precum şi Georgeta Găină, directoarea Organismului Intermediar POS Mediu pentru Regiunea 7 Centru.
1 din 8
Procedura de atribuire a contractului s-a realizat prin licitație publică deschisă, la care au participat opt firme ofertante. La final, câștigătoare a fost desemnată societatea Louis Berger SRL din Bucureşti, care are o experienţă de mai bine de 10 ani în problematica proiectelor de apă-canal şi deşeuri. În România, firma Louis Berger şi-a mai adjudecat contracte similare pe POS Mediu în localităţi precum Constanţa, Focşani, Botoşani sau Turda. Valoarea contractului semnat marţi la Sibiu este de 10.802.190 lei fără TVA, iar durata de desfășurare este de 49 de luni. Proiectul major de investiţii derulat de SC Apă-Canal SA Sibiu în perioada 2011-2014 este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, în cadrul Axei Prioritare 1, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală se apropie de 100 de milioane de euro, din care asistenţa financiară acordată prin Fondul de Coeziune este de 322,48 milioane de lei, iar contribuţia operatorului sibian însumează 42 de milioane de lei. În total, populaţia care va beneficia în urma acestui proiect depăşeşte 240.000 de locuitori.
Urmează licitaţii pentru Sibiu şi Şelimbăr
Primele lucrări prevăzute să se realizeze fonduri europene au în vederea înlocuirea reţelelor în Sibiu şi Şelimbăr. De asemenea, vor fi înlocuite reţelele de apă-canal şi în localităţile Avrig, Ocna Sibiului, Cisnădie, Răşinari şi Făgăraş, vor continua lucrările la uzina de tratare Sibiu Sud, se va implementa treapta de tratare terţiară la staţia de epurare Sibiu – Mohu, vor fi construite staţii de epurare în Avrig şi Ocna şi se vor realiza aducţiuni pentru Răşinari, Cisnădie şi comunităţile de pe Valea Secaşelor.
Mircea NICULESCU | director general Apă-Canal SA
„Sunt mulţumit să semnăm acest contract important, pentru că el vine exact la timp ca să poată pregăti relaţia dintre beneficiar şi asistenţă în vederea lucrărilor din teren.”