Gabriel Tischer: Când iubești Sibiul, nu e greu să faci legături cu oamenii (P.E.)

Când iubești Sibiul, nu e greu să faci legături cu oamenii. Să afli ce îi preocupă, ce frământări au, ce nevoi și ce dorințe de viitor îi ambiționează, astfel încât să concepi o strategie care să reprezinte interesele cetățenilor în toate domeniile esențiale care le pot asigura o viață decentă, cu perspective realiste de viitor.

O funcție publică presupune renunțarea la confortul existențial și asumarea unui alt destin, spre binele celorlalți, pentru că aceasta este însăși esența democrației. A conduce destinele unui județ cum este Sibiul, unul dintre cele mai bogate în resurse din România, presupune a realiza o punte culturală, istorică, socială și economică între moștenirea trecutului, prezentul marcat de profunde frământări și viitorul pe care să îl construim împreună.

Acesta este cuvântul care leagă întreaga viziune a FDGR în ceea ce privește soarta acestei colectivități, acesta este scopul pentru care trebuie să continuăm să dezvoltăm județul în stilul eficient promovat de administrația Bottesch – Iohannis, alături de doamna primar Astrid Fodor, acesta este obiectivul nostru, al tuturor celor care locuim aici, de a câștiga un loc binemeritat pe harta Europei moderne.

O responsabilitate uriașă pe care trebuie să ne-o asumăm la nivel de colectivitate ca pe o condiție obligatorie a unei evoluții durabile și sustenabile.

Nu mai e timp de sloganuri electorale, nici de promisiuni afirmate la modul general și la un timp prezent impersonal, pentru că nu se poate oricum, ci conștient, asumat, responsabil! Avem o șansă de a începe o nouă construcție pentru copiii noștri, pe care îi vrem aproape de noi, avem 14 ore și o zi plină de semnificații – 27 septembrie -, care ne aduce împreună, cetățeni din toate etniile și din toate categoriile sociale, care trebuie să-și spună punctul de vedere și să contribuie la identificarea celor mai bune soluții!

„Sibiul a demonstrat că are potențial, sibienii au dovedit că sunt o comunitate unită, modernă și dinamică”, spunea președintele României, Dl. Klaus Werner Iohannis. 

Nu putem vorbi despre un Sibiu prosper, care să se dezvolte durabil,  fără a ține cont de politicile publice în domeniul educației, al sănătății și al asistenței sociale! Cei mai vulnerabili dintre noi, și din păcate sunt mulți în județul Sibiu în care o treime din copii se culcă flămânzi, fac parte din pătura săracă a unui județ, iar acesta este barometrul cel mai sensibil și obiectiv totodată al gradului de civilizație, preocupare și interes a decidenților politici. Solidaritatea trebuie să fie factorul determinant pentru un județ incluziv și pentru calitatea vieții, iar împreună trebuie să ne asumăm incluziunea grupurilor defavorizate, prin voluntariat din partea societății civile și prin proiecte pe fonduri nerambursabile, având în vedere faptul că un obiectiv prioritar al UE este combaterea sărăciei!

Nu putem vorbi despre un județ Sibiu modern, occidental, fără să vorbim despre o economie funcțională, care să se dezvolte pe baze sănătoase, pornind de la micii întreprinzători și până la marii investitori, pentru că ne dorim locuri de muncă pentru toți cei care vor să rămână în locul în care s-au născut și, mai mult, pentru cei peste 1.000 de copii cu părinți plecați la muncă în străinătate.

Putem să ne mobilizăm și să începem, din 28 septembrie, o viață nouă, pentru toți cei pe care îi iubim și îi respectăm ca pe niște parteneri de viață egali și cu aceleași drepturi!

Pe 27 septembrie votați pentru Sibiu! Votați cu inima, votați echipa Forumului Democrat al Germanilor din România!

Mai multe detalii despre programul electoral FDGR pentru 2020-2024 puteți găsi pe http://gabrieltischer.ro sau pe www.facebook.com/GabrielTischerFDGR


Publicat de Mesagerul de Sibiu SRL, la comanda Forumului Democrat al Germanilor din România, cod AEP 23200031

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura