Tricolorul României a fluturat din nou, de Ziua Națională, pe Marele Zid, datorită sibianului Dan Tomozei. Împreună cu soția și cele două fiice ale sale, sibianul stabilit în China a respectat „tradiția” și a dus tricolorul, pentru a treisprezecea oară, pe Marele Zid, în semn de respet și prețuire pentru țara de care este atât de departe, dar pe care o poartă mereu în suflet.
Margareta LUPU
Ziua de 1 Decembrie are, pentru Dan Tomozei și familia sa, o semnificație deosebită. Sibianul stabilit în Beijing, China, poartă necontenit în suflet dorul pentru țară și trăiește printre străini mândru că este român. Dar în fiecare an, de Ziua Națională, Alături de Familie, urcă pe Marele Zid Chinezesc, pentru a flutura tricolorul. „Tradiția” a fost respectată și în acest an și, alături de soția sa, Veronica și cele două fiice, Ilinca și Smaranda, Dan Tomozei a purtat, din nou, steagul cu culorile roșu, galben și albastru pe Marele Zid, un simbol al măreției Chinei.
„Mergem înainte, continuăm tradiția, mândri că suntem români. O facem în liniște, cu demnitate și onoare neîntinate de efemere evenimente. Pentru că suntem mândri de înaintași, de istoria și viitorul României.
În 2024, fetele au înțeles mai mult de ce, deși s-au născut în China, noi ridicăm Drapelul României, cântăm Imnul României, vorbim despre eroii României.
De aceea, atunci când revenim în țară, vizităm locuri marcate de personalități ale Istoriei României. Ilinca și Smaranda înțeleg tot mai bine că sunt românce, deși întreaga lor viața este legată și va fi legată de China, prima lor casă, a doua lor patrie.
De 13 ani neîntrerupt, Tricolorul României ajunge pe Marele Zid! În 2024 am fost în secțiunea Mutianyu, aflată la aproximativ 100 de kilometri de casă.
Acolo, printre miile de chinezi și câțiva rezidenți din diferite țări, cel mai frumos sentiment este generat de cei puțini care recunosc drapelul și întreabă:
„Sunteți din România?”
„Da, suntem din România!”
Noi suntem mândri că suntem români. Suntem mândri că avem privilegiul să trăim și să descoperim China și prietenul popor chinez. Un popor care în fiecare dimineață, la răsăritul Soarelui, își celebrează Imnul și Drapelul Național, pe întreg cuprinsul țării, nu doar de Ziua Națională”, a transmis Dan Tomozei.