FOTO, VIDEO. Actorii Victoria Cociaș și George Constantinescu, pe scena Filarmonicii de Stat Sibiu, într-o comedie-bijuterie

Teatrul de Artă București revine la Sibiu, aducând publicului o comedie-bijuterie, magistral construită de actorii Victoria Cociaș și George Constantinescu, sub îndrumarea regizoarei Lavinia Jemna Oltenau, cu sprijinul coregrafului și dansatorului Mihai Petre și al Academiei de Dans Mihai Petre. Spectacolul va avea loc duminică, 29 ianuarie, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia.

„Șase lecții de dans în șase săptămâni” de Richard Alfieri spune povestea unei relații care începe „cu stângul” dar care, de-a lungul a şase săptămâni, în timpul lecțiilor de dans, ajunge să evolueze într-o mare și frumoasă prietenie. Lily Harrison (Victoria Cociaș), văduva unui preot baptist, își angajează un profesor de dans la domiciliu, pe italianul Michael Minetti (George Constantinescu). Între cei doi sar scântei încă de la prima întâlnire dar, treptat, reușesc să se apropie, cu mult umor, sensibilitate și grijă.

Piesa este o comedie bine scrisă, cu un dialog alert, plin de haz, dar şi cu momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans.

Teatrul de Artă București și actorul George Constantinescu, fondatorul său, au deja o relație frumoasă cu publicul sibian, fiind invitați și participând anual la Festivalul 25 de ore de teatru non-stop cu one-man-show-ul Pam Pam, pe care George Constantinescu a reușit, la prima ediție a festivalului, să îl joace într-un maraton-record de 25 de ore, în diferite spații neconvenționale din oraș.

Spectacolul „Șase lecții de dans în șase săptămâni” a fost invitat de onoare la Comic7B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie și s-a jucat cu săli pline la Bruxelles, Koln, Brașov, Sibiu, Arad, Constanța, Suceava, Bacău.

Ce spune critica de specialitate

Urmărind tribulațiile personajelor, Victoria Cociaș și George Constantinescu ne oferă două recitaluri actoricești de reală virtuozitate, întruchipând caractere întru totul credibile și, mai presus de asta, cu adevărat atașante. Textul, bine tradus de Lavinia Jemna Oltenau, este presărat cu poante (de bună calitate), temele grele de gândire alternează cu momente de relache, în care cei doi dansează frumos, cu grație, (bravo, coregrafului și antrenorului Mihai Petre!), pe muzică retro, catifelată și mângâietoare. Bravo și lui Romulus Boicu, autorul scenografiei sugestive, un bun punct de sprijin pentru evoluția personajelor. Pe scurt, grăbiți-vă la întâlnirea cu doi actori minunați, care, orchestrați cu mână sigură și sensibilitate de regizorul Lavinia Jemna Oltenau, vă vor spune o poveste care, în mod sigur, vi se va lipi de inimă.Gabriela Hurezean, Muze și arme

Victoria Cociaș oferă o interpretare de excepție doamnei Lily, o femeia ironică, dar care se confruntă cu o serie de probleme personale și caută să le mascheze în relația cu tânărul profesor de dans. (…)

George Constantinescu, premiat pentru roluri în teatrul independent, acum se confruntă cu personajul profesorului de dans, Michael Minetti, un nefericit în căutarea unui suflet pereche. Meritul deosebit al interpretării făptuite de George Constantinescu este modul în care transmite cum masca veselă a lui Michael ascunde tristețea unui om singur, uneori blamat fără rost de societate, pentru orientarea sexuală.

“Șase lecții de dans în șase săptămâni” prezintă publicului o comedie armonios construită, despre realitatea zilelor noastre și tristețile ei, uneori aparent comice, printr-o echipă de artiști dăruiți cu plăcere teatrului independent.Ileana Lucaciu, Blog Spectator

BILETE pentru spectacolul „Șase lecții de dans în șase săptămâni” de Richard Alfieri se găsesc pe IaBilet.ro. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura