FOTO. Obiectivele autorităților în acest an. Ședință la Prefectură

Prefectul Mircea Crețu a condus azi ședința Colegiului Prefectural, având următoarea ordine de zi:

  1. Prezentarea și aprobarea Planulului de acțiuni pe anul 2023 pentru realizarea în județul Sibiu a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare. Astfel, din punct de vedere statistic, Planul de acţiuni din acest an se structurează pe 17 capitole, cuprinde 114 obiective şi 722 de acţiuni pentru îndeplinirea obiectivelor propuse. În Planul de acţiuni al Judeţului Sibiu, se regăsesc o serie de obiective, dintre care Prefectura menţionează:
  • Autostrada A1 Sibiu – Pitești – Secțiunea 1 Sibiu-Boita, Lot 2 km 13+170 km-14+150 (contract de proiectare și execuție semnat – termen de finalizare 2025),
  • Reabilitare DJ 106 B – A1 – Ocna Sibiului – Loamneș – Soroștin – Țapu,
  • Modernizare DJ 106 E Cristian – Jina – limita județ Alba,
  • Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare,
  • Dezvoltarea ecoturismului în destinația județeană Sibiu prin programul Anii Drumeției,
  • Creșterea gradului de siguranță și protecție a cetățeanului,
  • Lucrări de investiții, care se află în diferite faze de implementare, finanțate din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat sau din bugetele locale.

 

  1. Dinamica și evoluția accidentelor rutiere produse pe raza județului Sibiu în anul 2022. Conform materialului prezentat, în ceea ce privește dinamica accidentelor de circulație grave produse în cursul anului 2022, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, la nivelul jud. Sibiu, constatăm o scădere a numărului de accidente rutiere -22 (-19,82%) și a consecințelor acestora, respectiv a numărului de persoane decedate -8 (-20%) și rănite grav 15 (-16,13%).

  1. Modul de răspuns al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu la situațiile de urgență produse pe teritoriul județului Sibiu în anul 2022. Conform materialului prezentat, în anul 2022, au fost planificate și executate 497 controale de prevenire, în ușoară creștere faţă de anul anterior (476), cu preponderenţă la operatori economici și instituţii. Obiectivele supuse controlului în anul de referință au fost de o complexitate mult mai mare decât în anii anteriori, fiind constatate 1602 deficienţe privind prevenirea situațiilor de urgență, în creștere faţă de cele 1394 deficienţe constatate în 2021. În plan operaţional, structurile subordonate au primit prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, 32.195 apeluri de urgenţă(în creștere semnificativă față de cele 30.501 apeluri de urgență în 2021), astfel:

 

– 19.468 intervenţii în situaţii de urgenţă ale subunităţilor şi echipajelor S.M.U.R.D., din care:- 16.141 acţiuni medicale ale echipajelor SMURD;

-3.327 acţiuni ale subunităţilor de intervenţie în situaţii de urgenţă;

– 1069 acţiuni de protecţia comunităţilor (recunoasteri în teren şi exerciţii cu forţe şi mijloace în teren);

– 560 apeluri false sau forţe întoarse din drum și patrulări pentru prevenirea hipotermiei şi a arderilor de vegetaţie uscată;

– 11.098 apeluri privind sesizări şi reclamaţii.

Materialele prezentate în ședință pot fi vizualizate integral pe site-ul: Instituția Prefectului-Județul Sibiu la secțiunea – Transparență-  Ședințe Publice/ Anunțuri/ Minute.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura