Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că va contesta decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), precizând că intenţionează în continuare să candideze pentru un mandat de primar la alegerile de anul acesta.Întrebată cum o afectează decizia ANI, Fodor afirmă că aceasta este o „aberaţie“, relatează Agerpres. „Bineînţeles că voi contesta decizia ANI. Deocamdată nu am primit informarea. O voi contesta. Cum mă afectează? Bineînţeles că mă afectează, pentru că eu consider că este o aberaţie. Este din nou o incoerenţă legislativă, în care din nou nu sunt puse legile cap la cap şi va trebui să clarifice justiţia acest caz“, a spus ea. După ce, în repetate rânduri, Fodor a refuzat să vorbească la modul concret despre o candidatură la Primărie, la începutul acestei săptămâni a recunoscut că decizia de a candida a fost luată de mai multe săptămâni, însă a fost strategia Forumului German de a nu anunța încă viitoarea candidatură.
ANI a anunţat, în decembrie, că a constatat starea de incompatibilitate în cazul a 30 de aleşi locali, între aceştia figurând şi viceprimarii din timpul mandatului lui Klaus Iohannis la Primăria Sibiu, Virgil Popa şi Astrid Fodor. Potrivit comunicatului ANI, în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, Astrid Cora Fodor „a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional «Samuel von Brukenthal» Sibiu. De asemenea, viceprimarul municipiului Sibiu s-a aflat în stare de incompatibilitate şi ca urmare a deţinerii calităţii de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu, în perioada 27 septembrie 2012 – 03 iulie 2014, încălcând astfel dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003“.
Pentru președinția Consiliului Județean, surse din conducerea FDGR au dezvăluit că Forumul îl va propune pe profesorul Martin Bottesch, cel care a mai ocupat această poziție până în 2012. „Bottesch va fi în capul listei de candidați pentru Consiliul Județean și va fi propunerea noastră pentru președinte”. Datorită schimbărilor legislative, după alegerile locale din luna iunie a acestui an, șeful Consiliului Județean nu va mai fi ales uninominal, prin votul direct al cetățenilor, ci de către consilieri, din rândul acestora.