Fodor așteaptă propunerea PNL, dar îl refuză categoric pe Răzvan Pop. Urmează o demisie?

Astrid Fodor a anunţat că va conduce Primăria Sibiu, în următorii patru ani, având-o ca viceprimar tot pe Corina Bokor (FDGR) şi cu un viceprimar ce urmează să fie desemnat de PNL. Ea îşi doreşte un viceprimar liberal cu pregătire tehnică, probabil pe Virgil Popa, însă nu pe istoricul Răzvan Pop, primul pe lista de consilieri aleşi, care i-a fost contracandidat. Surse liberale susțin că Pop, marele perdant al cursei pentru Primăria Sibiu, va demisiona de la șefia organizației municipale PNL și nu va accepta fotoliul de consilier pe care l-a câștigat.

IMG_0038

Răzvan Pop a obținut puțin peste 10% dintre voturile sibienilor | foto: Mihai Colibaba

„În faţa noastră stau foarte multe proiecte. Sibiul va fi, câţiva ani, un semi-şantier. Şi atunci este normal ca acel viceprimar să aibă pregătire tehnică. În Primăria Sibiu este nevoie de pregătire economică, juridică, tehnică. Pregătire economică am eu şi mi-ar trebui cineva pe pregătire tehnică. Eu nu spun că îl prefer pe domnul Virgil Popa. PNL are, cu siguranţă, şi alte persoane cu pregătire tehnică pe acea listă. Să îşi nominalizeze o persoană! Să nu interpretaţi că nu apreciez persoana lui Răzvan Pop, am avut o foarte bună colaborare când era la Direcţia de Cultură. Ca meserie… un istoric, nu prea văd locul lui. Cu siguranţă este potrivit la Direcţia pentru Cultură, la un muzeu, la Ministerul Culturii, dar nu l-aş vedea pe poziţia… nu se pune problema persoanei lui Răzvan Pop”, a spus Astrid Fodor, astăzi, într-o conferință de presă.

Surse din PNL citate de Agerpres susţin că, dacă nu va ajunge viceprimar, Răzvan Pop nu vrea să rămână simplu consilier local şi e posibil să demisioneze din funcţia de lider al organizaţiei municipale Sibiu.

Fodor a obținut în jur de 57 % din voturi și recunoaşte că a ajutat-o în această competiţie electorală faptul că a fost viceprimarul lui Klaus Iohannis, care a condus Sibiul timp de patru mandate. „Eu cred că este un cumul de factori. Faptul că am colaborat cu Klaus Iohannis, faptul că am o experienţă în administraţie, pregătirea mea profesională, programul cu care m-am prezentat. Poate şi firea mea care este deschisă comunicării cu cetăţenii, sunt mulţi factori care au contribuit la alegerea mea”, a explicat aceasta. Fodor declarase chiar, la momentul lansării candidaturii ei, că se sfătuieşte cu Klaus Iohannis în chestiunile administrative ale oraşului şi după ce acesta a ajuns preşedinte al României.

Edilul-şef va avea şi susţinerea a 12 consilieri FDGR şi a altor 5 de la PNL, în Consiliul local. „În ceea ce priveşte mandatele de consilieri, Forumului German îi revin 12 mandate. Deci, în această situaţie, eu trag următoarea concluzie: sunt mulţumită de rezultatele pe care le-am obţinut. În primul rând, demonstrează că, chiar dacă am fi avut două tururi de scrutin, în Sibiu nu ar fi fost nevoie de două tururi de scrutin, că ieşeam din primul tur. Deci se confirmă faptul că nu erau necesare în cazul de faţă. În al doilea rând, am păstrat o majoritate în Consiliul Local, ceea ce este bine. În ceea ce priveşte această majoritate, chiar dacă ne-ar da posibilitatea să punem doi viceprimari din partea FDGR-ului, noi nu o vom face, aşa cum nu am făcut-o niciodată. Va fi un viceprimar din partea FDGR şi unul din partea PNL, deja am avut discuţii. Aşteptăm propunerea de la PNL”, a spus Fodor.

Consiliul Local al Primăriei Sibiu va fi compus din 12 consilieri FDGR, 6 de la PSD şi 5 de la PNL, potrivit rezultatelor finale comunicate azi de Biroul Electoral Judeţean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura