Directorul SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu, Ioan Călin, susţine că a ajuns în această funcţie datorită profesionalismului, nefiind avantajat de faptul că tatăl său este primar, aşa cum a spus liderul consilierilor USR, cel care a acuzat miercuri Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu de politizarea societăţii.
„Mă sperie gândul noului USL“
„În octombrie 2020, ca urmare a unui concurs de selecţie efectuat cu respectarea tuturor prevederilor în vigoare, având la bază principii de transparenţă şi profesionalism am fost selectat pentru ocuparea postului de director Producţie. Competiţia a fost publică şi este în continuare deschisă pentru toţi cei care îşi doresc“, a afirmat directorul Ioan Călin, citat de Agerpres.
Liderul consilierilor judeţeni ai USR, Adrian Echert, a făcut referire la faptul că actualul director al SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu, Ioan Călin, este fiul primarului
PNL din Gura Rîului.
„Să ne amintim că director la Drumuri şi Poduri SA a fost doamna Răcuciu Emilia, soţia primarului PNL din Sălişte, iar acum director este Călin Ioan, fiul primarului PNL din Gura Râului. Membrii actuali ai CA Drumuri şi Poduri sunt Ganea Radu Ioan (care este şi şeful serviciului de achiziţii al CJ), Branga Lucian Ioan Florin (despre care am găsit că a fost consilier judeţean PNL) şi Florea Petru (fost candidat din partea Pro România la preşedinţia CJ în alegerile din 2020). Mă sperie gândul noului USL şi «foamea» de control şi acaparare a întregului stat începând de la nivel naţional.
Şi mă mai înspăimântă şi realitatea că PNL Sibiu nu este diferit de PNL naţional şi că este chiar un susţinător al lui Cîţu şi al politicii sale“, a declarat, miercuri, consilierul Adrian Echert.
Mişcare controversată
Călin spune că activitatea SC Drumuri şi Poduri SA nu este afectată de reducerea numărului de membri în Consiliul de Administraţie al societăţii.
„În ceea ce priveşte reducerea numărului membrilor în Consiliul de administraţie, de asemenea apreciez că nu poate fi afectată în vreun fel activitatea Societăţii, persoanele selectate deja având competenţele necesare unei administrări eficiente. Mai mult, legiuitorul a prevăzut în ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011
privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, ca numărul membrilor într-un consiliu de
administraţie este de la 3 până la 9 membri“, a explicat directorul.
Şi preşedintele liberal al CJ, Daniela Cîmpean, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că a respectat legea atât în selecţia lui Ioan Călin ca director de producţie, cât şi în ceea ce priveşte reducerea numărului de membri din Consiliul de Administraţie al SC Drumuri şi Poduri SA.
Consilierii judeţeni ai USR au ameninţat că nu vor vota joi proiectul prin care CJ propune reducerea, de la cinci la trei, a numărului membrilor Consiliului de Administraţie al SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu. „O acţiune care la prima vedere pare fără importanţă aduce în prim plan, de fapt direcţia de politizare şi control politic a tuturor instituţiilor din judeţ“, au susţinut cei de la USR Sibiu, printr-un comunicat de presă.