Filip Papa, solistul concertului de joi la Filarmonica de Stat Sibiu

Filarmonica de Stat Sibiu îl omagiază pe compozitorul César Franck, la 200 de ani de la naștere, cu prilejul concertului simfonic din această săptămână. În ipostază solistică, îl vom avea pe violoncelistul Filip Papa.

Joi, 8 decembrie 2022, ora 19.00, orchestra Filarmonicii va interpreta Simfonia în Re minor de César Franck. În programul evenimentului se mai regăsesc uvertura operei „Directorul de scenă” de Wolfgang Amadeus Mozart și Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră în Do major de Joseph Haydn.

Conducerea muzicală a concertului va fi asigurată de Radu Postăvaru, dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești și invitat al unor orchestre de prestigiu din țară și străinătate.

De asemenea, alături de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, pe scena Sălii Thalia se va afla un solist de elită: violoncelistul Filip Papa, solist concertist al Filarmonicii „Moldova” Iași și profesor asociat al Universității de Vest din Timișoara.

Repetițiile au început astăzi, sub bagheta dirijorului Radu Postăvaru.

Biletele pentru acest concert sunt disponibile la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari), la casa de bilete a Filarmonicii, online pe www.iabilet.ro, www.filarmonicasibiu.ro și în aplicația mobilă Filarmonica Sibiu App.

Compozitor, organist, profesor de muzică, pianist și profesor, César Franck s-a născut la Liège, pe 10 decembrie 1822, și a încetat din viață pe 8 noiembrie 1890, la Paris. El este cel care a adus simfonia într-o ipostază realmente inedită, utilizând principiul ciclic în arhitectura muzicală, dar are reușite deosebite și în variațiunile simfonice pentru pian și orchestră, o sinteză între sonată, variațiune și concert instrumental. Totodată, a scris și poeme simfonice, inovând acest gen prin adăugarea corului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura