Filiala Sibiu a Asociației Comunelor din România s-a reunit în ședință

Marți, 24 septembrie, în cadrul întâlnirilor Filialei Județene Sibiu a Asociației Comunelor din România, au fost tratate și dezbătute teme de interes, esențiale pentru viitorul administrației publice locale, sub tema: „punte de legătură între vechea si noua administrație, pentru asigurarea continuității dezvoltării satului românesc”.
Ședința de informare pentru primarii ce urmează să fie investiți în funcție.

Foto: Facebook Valentin Ivan

Noii primari au participat la o sesiune de informare, unde au aflat detalii importante despre cadrul legislativ și normativ care le va ghida activitatea. Ne asigurăm că aceștia sunt pregătiți să își asume responsabilitățile și să gestioneze eficient nevoile comunităților pe care le vor reprezenta.

Consiliul Director al Filialei județene – Ajutor pentru comuna Fârțănești din Galați.

Foto: Facebook Valentin Ivan

În cadrul ședinței Consiliului Director, s-a discutat despre nevoia urgentă de a oferi sprijin comunității din Fârțănești, grav afectată de recentele inundații. Vom mobiliza resurse și ne vom respecta angajamentul asumat de a contribui la reconstrucția comunei.

Adunarea Generală ACoR Sibiu.

Temele principale și prioritare de dezbatere au fost:

Acordarea de ajutoare financiare de minimum 10.000 RON pentru comuna Fârțănești, alături de un plan de implicare directă susținut prin deplasarea în zonele afectate, acțiune asumată de toți colegii.
Discuții privind gestionarea zonele protejate special și implicațiile multidimensionale ale acestora pentru comunele din județul Sibiu.

Foto: Facebook Valentin Ivan

Mecanisme de cooperare – esențiale pentru a susține organizarea pe bază de eficiență și eficacitate a serviciilor administrative din administrația publică locală în deosebi în domeniul auditului public intern, urbanism și oricare alt domeniu.

Discuții privind situația animalelor fără stăpân – prin emiterea unei foi de parcurs ce să stabilească instrumentele de acțiune: studii de oportunitate locale, constituirea unui grup de lucru, elaborarea de parteneriate cu ONG-uri de profil.

Tarife pentru serviciile de salubrizare, situațiile financiare existente, precum și îmbunătățirea comunicării și a discuțiilor cu ADI ECO.

Totodată, ACoR Sibiu a transmis mulțumiri și aprecieri primarilor care și-au încetat mandatul/ mandatele. Efortul și dedicarea lor pentru comunitățile locale au fost recunoscute, iar munca lor ne-a inspirat să continuăm lupta pentru o administrație locală puternică și eficientă.

„Le mulțumim pentru contribuțiile lor semnificative!
ACoR Sibiu rămâne dedicată susținerii administrației locale și a comunităților noastre, indiferent de provocările cu care ne confruntăm.
ACoR = altruism și abnegație.
Împreună, facem diferența!” a transmis Valentin Ivan, președintele ACoR Sibiu și primarul Comunei Sadu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*