După mai bine de șase luni, Filarmonica de Stat Sibiu redeschide Sala Thalia pentru public, joi, 24 septembrie, cu un concert susținut de Orchestra Română de Tineret condusă de dirijorul Cristian Mandeal.
Evenimentul face parte din turneul național aniversar „Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România – 100 de ani”.
Doar 200 de locuri
Sibiul a fost inclus pe lista scurtă a orașelor care au onoarea de a găzdui un eveniment aniversar de excepție: 100 de ani de la înființarea Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Pentru a marca acest eveniment, a fost organizat un turneu al celebrei Orchestre Române de Tineret condusă de maestrul Cristian Mandeal, turneu care ajunge și la Sibiu, pe 24 septembrie, de la ora 19. Acest concert va fi prima manifestare cu public în Sala Thalia după mai bine de jumătate de an. Pentru a respecta toate normele de siguranță sanitare în vigoare, vor fi disponibile spre vânzare doar 200 de locuri. Biletele costă între 30 și 120 de lei și vor fi puse în vânzare la Casa de Bilete a Filarmonicii, începând de luni, 21 septembrie.
Ce ascultăm?
În toamna anului 1920, la sediul Conservatorului bucureştean, lua naştere primul organism profesional care îşi propunea să apere şi să garanteze priorităţile fundamentale ale creatorilor de muzică: Societatea Compozitorilor Români. Un secol mai târziu, Centrul Național de Artă Tinerimea Română şi Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România propun publicului o serie de trei concerte – în București, Timișoara și Sibiu – în care Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, va prezenta 5 lucrări reprezentative pentru ultima jumătate de secol de muzică românească: Ulpiu Vlad: „Înmuguriri” pentru orchestră de coarde, Doina Rotaru: Concertul nr. 1 pentru flaut, orchestră de coarde și percuție, solist Matei Ioachimescu – flaut, Theodor Grigoriu: „Melodie infinită” pentru orchestră de coarde, Adrian Iorgulescu: „Ipostaze II” – Concert pentru clarinet, orchestră de coarde, percuție și pian, solist Emil Vișenescu – clarinet şi Remus Georgescu: Concert pentru orchestră de coarde.