Festivalul Sportului Rural Slimnic 2021 a fost un adevărat succes

În luna octombrie s-a desfășurat la Slimnic Festivalul Sportului Rural Slimnic 2021, un proiect care a facilitat și încurajat practicarea sportului în rândul tinerilor din mediul rural.

Festivalul Sportului Rural a făcut parte din programul Slimnic – Sat European de Tineret 2021 și a fost organizat de către Asociația Cavalerii Turnului Înclinat în colaborare cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Sibiu.

Festivalul a constat în două zile pline de evenimente sportive pentru tinerii și elevii din comuna Slimnic și comuna Șeica Mare, care au participat la competiții de fotbal, tenis de masă, șah și cros. Aceștia au participat la activități, au făcut mișcare și în același timp s-au și distrat. Festivalul s-a bucurat de o prezență numeroasă, peste 100 de tineri din mediul rural participând la cel puțin una dintre competiții iar cei mai talentați sportivi au fost premiați cu premii, medalii și diplome.

Organizatorii spun că Festivalul Sportului a fost un adevărat succes și își propun să mai organizeze astfel de manifestări pe viitor.

„Succesul proiectului ne obligă la organizarea a și mai multor ediții a Festivalului Sportului Rural în anii următori și sperăm că sportul să fie o activitate tot mai prezentă în satele noastre”  au scris organizatorii într-o postare pe Facebook.

Comuna Slimnic deține titlul de Sat European de Tineret pe perioada 5 decembrie 2020 – 4 decembrie 2022. Acest titlu este oferit în cadrul programului național European Youth Village.

Titlul de Sat European de Tineret  este oferit comunelor din România care susțin tinerii în acțiunile pe care aceștia doresc să le organizeze în comunitate, și care înțeleg că schimbarea la nivel local este generată printr-un parteneriat între autoritoritățile locale și tineri. Pe parcursul anilor 2021-2022, toate acțiunile ce vor fi organizate la nivel local vor urmări să crească participarea tinerilor și a autorităților în vederea rezolvării unor probleme sau nevoi ale tinerilor din comunitate, cât și îmbunătățirii unor aspecte care-i vizează în mod direct pe tinerii din mediul rural.

Programul European Youth Village este un program apolitic, dezvoltat pe patru piloni – educație, cultură, voluntariat și participarea tinerilor/politici de tineret, urmărind să contribuie la dezvoltarea sectorului de tineret din mediul rural prin activarea tinerilor și autorităților publice din aceste comunități, facilitând totodată consolidarea politicilor publice de tineret în mediul rural, la nivel național și internațional.

Programul European Youth Village este coordonat la nivel național de către Asociația pentru Dezvoltare Activă și Go Free-Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile și implementat cu sprijinul programului Erasmus Plus.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura