Fenomen îngrijorător: tot mai mulți sibieni returnează în adăposturi sau își abandonează animalele de companie. Semnalul de alarmă tras de Animal Life Sibiu

Reprezentanții Animal Life Sibiu trag un semnal de alarmă asupra unui fenomen pe care îl întâlnesc tot mai des în rândul sibienilor: returnarea în adăpost sau abandonarea animalului de companie, din motive stupide precum: „nu il mai vrea copilul”, „ne mutăm” sau „este prea mult de muncă”. „Adopția unui animal de companie este un angajament pe viață”, transmit reprezentanții Asociației, deoarece animăluțul devine automat membru al familiei.

foto: Animal Life Sibiu

„Mult prea des vedem pisici și câini fiind tratați ca obiecte de unică folosință în loc să fie membrii iubiți ai familiei”, atrag atenția reprezentanții Animal Life Sibiu.
„Adopția este un act de bunătate, dar vine cu un angajament pe viață. Este trist pentru noi să vedem animale adoptate ca sunt returnate după doar câteva saptamani/luni de la adoptie, ca și cum ar fi fost simple lucruri care pot fi ușor schimbate sau aruncate.
Atunci când adoptați o pisică sau un cățel, faceți o promisiune să-i iubiți, să aveți grijă de ei și să fiți alaturi de ei pentru întreaga lor viață.
Returnarea unui animal de companie pentru că „nu il mai vrea copilul” sau pentru că „ne mutăm” sau pentru că „este prea mult de muncă” nu este doar injust pentru animal, ci perpetuează un ciclu de abandon și neglijare. De fiecare dată când un animal de companie este returnat, încrederea lor în oameni scade și le este mai greu să-și găsească o familie adoptivă.
Îndemnăm pe toți cei care iau în considerare adopția unui animal de companie să reflecteze cu atenție asupra responsabilităților care vin odată cu deținerea unui cațel sau a unei pisici înainte de a lua decizia de a adopta. Animalele de companie nu sunt soluții temporare sau achiziții impulsive – sunt tovarăși pe viață care merită iubirea și devotamentul nostru”, spun reprezentanții Animal Life Sibiu,
Tot ei vă aduc în atenție faptul că, în cazul în care nu sunteți pregătiti pentru acest angajament, există multe alte modalități de a sprijini animalele în nevoie. Puteți să faceți voluntariat la adăposturi, să cazati temporar animale care așteaptă sa fie adoptate sau să donați organizațiilor care ajuta animalele strazii – care muncesc zi de zi pentru a oferi îngrijire și a găsi case iubitoare pentru animalele în nevoie.
„Haideti să lucrăm împreună pentru a crea o lume în care fiecare animal este tratat cu iubire, respect și demnitatea pe care o merită”, este îndemnul reprezentanților asociației.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura