Expoziții, întâlniri cu artiștii, ateliere pentru copii și adulți, în acest weekend în Piața Mică și la Cisnădioara

Iubitorii de artă sunt în centrul atenției în acest weekend la Sibiu, mai multe expoziții și ateliere fiind programate în cadrul proiectului Orașul Artiștilor.

 

Meet the artist” cu Brukenthal von Studio

Expoziția de artă “Rural Guerilla Revisited+” a celor de la Brukenthal von Studio, unul dintre cele mai importante grupuri de artiști sibieni, prezintă în Piața Mică cinci lucrări ce abordează subiecte din imediata vecinătate, într-o notă uneori satirică, alteori crudă, însă întotdeauna revelatoare de profunde semnificații în melanjul rural-urban.

Artiștii Ilie Mitrea, Ioan Muntean, Andrei Popa, Adrian Luca și Cătălin Precup, în prezența curatoarei Alexandra Gălăbuț, organizează un finisaj duminică seară, începând cu ora 20:00, în Piața Mică, în cadrul proiectului Orașul Artiștilor. Evenimentul, la care sunt invitați să participe cei curioși de lucrările expuse sau de activitatea artistică a autorilor, va inlcude și o sesiune de tipul ”Meet the artist” în care artiștii prezenți își vor dezvălui secretele din spatele tablourilor.

Sâmbătă pictăm frumusețile Cisnădioarei

Atelierul în aer liber, organizat lunar în cadrul proiectului Orașul Artiștilor, își are o primă ediție în acest an pe dealurile Cisnădioarei. Atelierul este gratuit, dar fiecare participant trebuie să își aducă propriile culori, hârtii sau pânze, pentru a putea picta în tehnica preferată. Chiar dacă nu există limită de vârstă, atelierul este în general destinat adulților pasionați de pictură, iar lucrările realizate vor putea fi expuse la Ansamblul Agora din Cisnădioara, în luna septembrie, în cadrul unei expoziții de grup. Atelierul este coordonat de profesorul Cătălin Precup.

Cei interesați de o zi petrecută pictând, sunt invitați la Cisnădioara sâmbătă, începând cu ora 10:20. Punctul de întâlnire este la baza cetății din Cisnădioara.

Duminică pictăm căsuțe de lut cu Diana-Ribana

Duminică, cei mici sunt invitați să picteze și să coloreze, începând cu ora 11:30, în Piața Mică, în zona platoului din fața Turnului Sfatului. Mulți dintre copii își petrec vacanțele de vară la bunici, în căsuțele colorate, așa că la atelier copiii vor picta căsuțe de ceramică astfel încât să le amintească de vacanța la țară. Copiii vor învăța să folosească tehnica picturii pe lut și vor cunoaște paleta cromatică a orașului, coordonați fiind de către artistului plastic Diana-Ribana. Atelierul este gratuit, iar materialele necesare vor fi puse la dispoziție de către organizatori.

Sergiu Chihaia se întoarce la Sibiu cu o expoziție-manifest antipoluare

Începând de săptămâna viitoare, Galeria ArtPoint din Piața Mică găzduiește o nouă expoziție a artistului bucureștean Sergiu Chihaia. Sergiu este sculptor, textilist și designer iar în focul creației, le îmbină pe toate, devenind scenograf. El este absolvent al Universității Naționale de Arte București și în prezent cadru didactic titular la departamentul Modă, al aceleiași Universități.

De această dată, artistul propune o instalație în care natura coabitează cu plasticul. Copacii, care în acest proces de adaptare își dezvoltă mecanisme proprii de apărare împotriva poluării cu plastic, sunt în impas și nu pot respira din cauza plasticului. Sau, mai bine zis, din cauza oamenilor. Natura lui Sergiu Chihaia “țipă” după ajutor în timp ce pet-urile și pungile de plastic o acaparează și o sufocă.

Ca artist, sunt foarte interesat de tot ce ține de poluarea cu plastic şi efectul acestuia în natură. Astfel lucrările mele sunt un soi de protest-manifest antipoluare cu plastic. Studiez şi analizez constant conflictul dintre natură şi plastic. Acest proces tacit, care trece aproape neobservat în dinamica cotidiană, un proces care generează noi structuri vegetale, morfologii stranii, excrescențe şi malformații organice pe care natura, copacii în special, le dezvoltă ca reacție la coabitarea cu plasticul” spune Sergiu Chihaia.

Expoziția „Dead forest” va fi deschisă pe toată perioada lunii iulie, în Piața Mică din Sibiu, în cadrul proiectului Orașul Artiștilor inițiat de către Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura