Expoziția de cântare a Șurii Culturale Gușterița se va deschide la 7 aprilie

Expoziția reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ale Șurii Culturale Gușterița și își propune să prezinte publicului cât mai multe cântare produse la Sibiu de către fosta fabrică Hess (ulterior Balanța).

Foto: Facebook Șura Culturală Gușterița

Prima expunere a cântarelor strânse prin donații, va fi duminică, 7 aprilie, la Șura Culturală Gușterița.

„Prima expoziție a cântarelor produse de fabrica HESS-BALANȚA din Sibiu va avea loc la Șura Culturală Gușterița, duminică 7 aprilie! Veți putea vedea cântarele din colecția noastră și veți putea afla detalii despre fabrică și oamenii ei printr-o expoziție de fotografie și întâlniri și discuții cu oameni care au lucrat decenii în această fabrică!

Copiii vor putea învăța cum funcționează un astfel de cântar și vor putea exersa cu el.

Scopul acestui eveniment este prezentarea publică a rezultatelor de până acum din efortul de colectare a balanțelor și a poveștilor oamenilor. Este, însă, și un impuls pentru cei care încă nu au aflat de intenția noastră și poate apreciază și doresc să se implice într-un astfel de proiect.

Foto: Facebook Șura Culturală Gușterița

În același timp, vom prezenta proiectul de restaurare a casei vechi din anul 1857, în care a funcționat prăvălia satului Gușterița, care va adăposti colecția de cântare.

De la ora 18.00 vom avea prezentări istorice, relatări și discuții cu cei interesați de conceperea unui istoric scris al fabricii BALANTA! Invităm pe toți cei dornici de o astfel de discuție să participe și să contribuie la colectarea informațiilor relevante! Cu această ocazie veți cunoaște și echipa de inițiativă care s-a format până acum.

Vă invităm cu drag!
Toți participanții vor fi cântăriți la intrarea în sala de expoziție” au transmis repreentanții Șurii Culturale Gușterița.

Autor: Cezar Budescu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura