Experimente inedite poimâine, cu ocazia Nopții Cercetătorilor Europeni

Pe 27 noiembrie 2020, Noaptea Cercetătorilor Europeni se pregătește să încânte publicul cu știință, prin experimente trăsnite, fenomene curioase, imagini din culisele cercetării, conferinţe captivante, jocuri și concursuri cu premii atrăgătoare.

Programul este desfășurat de cercetători, inventatori și exploratori într-un mod interactiv, educativ și distractiv și se adresează minților curioase de toate vârstele.

Într-un context deosebit, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu organizează evenimentele online pe site-ul Noaptea Cercetătorilor SibiuFacebook Noaptea Cercetătorilor SibiuYoutube Cercetare ULBS.

Cercetarea nu intră în izolare în 2020, astfel că și pentru programul celei de a șaptea ediții a Nopții Cercetătorilor, 100 de echipe de cercetare, organizații și companii au pregătit activități dedicate publicului.

Întreaga lume academică s-a mobilizat pentru a demonstra importanța, frumusețea și laturile inedite ale activității de cercetare. Prin implicarea a peste 250 de cadre didactice și voluntari, vor fi organizate experimente inedite din toate ramurile științei, expoziții, demonstrații cu roboți, workshop-uri interactive și concursuri. Cercetătorii vor aduce din laboratoare experimente în care au investit sute de ore de trudă, le vor demonstra și își vor uimi auditoriul.

Anul acesta programul este deosebit de atractiv, personaje din basme, personaje istorice și evenimente spectacol vor da un suflu nou și își vor întâmpina admiratorii. Roboți din Star Wars, mașini ale viitorului, imagini ale orașului viitorului, vor deveni realitate. Intitulat sugestiv DOREMI-RO, evenimentul face parte din seria de activități dedicate Anului Internațional al Sunetului, o initiațivă globală gândită în scopul stimulării înţelegerii rolului important pe care îl joacă sunetul în toate aspectele societăţii, de la știința sunetului și tehnologiile conexe, până la vorbire, muzică și sunete creative.

La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020. Promovat de Comisia Europeană. În România, proiectul DOREMI-RO este coordonat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și se va organiza simultan în peste 30 de orașe, dintre care menționăm București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara, Suceava.

La Sibiu evenimentele sunt organizate de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, Complexul Muzeal Național ASTRA, Biblioteca Județeană ASTRA, Continental Automotive Systems Sibiu,  Marquardt Schaltsysteme S.C.S. România și Fundația Polisano.

Programul de activități Noaptea Cercetătorilor Sibiu 2020 poate fi urmărit începând cu data de vineri, 27 noiembrie 2020, pe Noaptea Cercetătorilor SibiuFacebook Noaptea Cercetătorilor SibiuYoutube Cercetare ULBS și Noaptea Cercetătorilor România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*