Andreea Zoica și Ben Breit sunt altfel decât majoritatea dintre noi. Cea mai mare parte a timpului și-o petrec în nori, prin vene le curge adrenalină și dopamină, merg la serviciu pentru a se simți bine și știu secretul fericirii.
Asociația Club Sportiv Benzoi înseamnă Andreea – parașutist licențiat și Ben – un pilot german cu multe mii de ore de zbor. Ei te pot învăța cum, în cel mai scurt timp, poți să treci printr-o gamă de sentimente pornind de la frică, teamă, panică și terminând cu fericirea!
De cinci stele
De pe aerodromul Măgura Cisnădie, poți să te înalți oricând pe cer pentru un salt în tandem cu parașuta, un zbor cu avionul, balonul, gyrocopterul, motodelta, paramotorul sau parapanta. Ești asistat în permanență de o echipă de instructori profesioniști, așa că îți poți dedica tot timpul să simți adrenalină, să te bucuri de peisaje miraculoase, iar în final să bifezi o experiență unică. Indiferent ce pachet de servicii alegi, distracția e garantată.
Îndrăzneții au dat până acum note absolute experiențelor trăite cu Benzoi. Cinci stele din cinci, de fiecare dată: „Experiența este inedită și nu poate fi exprimată în cuvinte, iar oamenii și ambianța conferă un sentiment de siguranță și grijă“, mărturisește Roland Nagy, unul dintre temerari.
Tarifele experiențelor aviatice deasupra Sibiului și munților Carpați pornesc de la 300 de lei pentru un „zbor demo cu mușețel“ de 30 de minute. Un zbor liber cu balonul se tarifează cu 580 lei de persoană, iar un salt în tandem cu parașuta costă începând de la 950 lei. Dacă sesiunea de zbor e dublată de una foto-video, tariful final ajunge la 1350 lei.
Salt curajos în business
Curajoasă de fel și luptătoare în linia întâi a vieții, Andreeea a refuzat confortul oferit de viața din străinătate și de anii de experiență câștigați acolo. Îi mergea foarte bine în Germania când a simțit că totuși vrea să se întoarcă acasă și să joace pe cartea business-ului și a pasiunii ei de o viață, zborul. Cu o diplomă de parașutist cu peste 600 de salturi la activ și o altă diplomă de absolvent de studii universitare economice, Andreea a simțit că e momentul să-și joace cartea de antreprenor. „Am simțit că oportunitățile cele mai mari sunt aici, acasă, în România. Acolo nu aveai ce să faci mai mult decât exista. Totul era la un grad atât de înalt de dezvoltare, încât era puțin probabil să poți încerca mai mult“, susține Andreea Zoica.
Înarmată cu răbdare, ajutorul și susținerea prietenilor și al câtorva parteneri, precum și un credit Start Up Diaspora de 37.000 euro, Benjamin Breit și Andreea Zoica au început cu un studiu de piață și o luptă aprigă cu birocrația. Încet, încet au învățat să-și cunoască potențialii clienți, care sunt gusturile românilor în materie de divertisment, dar și încrederea mediului de afaceri. Lecția primordială învățată a fost că trebuie să ai mare răbdare pentru a reuși. A fost nevoie de câțiva ani pentru tatonarea pieței și punerea ideilor în practică. Dacă în 2017 s-au axat doar pe parașutism, din 2018 au introdus și zborurile de agrement cu aeronave. Renunțarea nu a fost luată niciodată în calcul.
Și pentru că zborul le-a dat aripi, cei doi nu vor să se oprească aici. Următorul pas va fi aducerea unui aparat de zbor care să rămână în permanență la Sibiu, apoi construirea la Cisnădie a unui parc modern dedicat iubitorilor de aviație. Aceștia ar urma să aibă la dispoziție spații de cazare moderne și suficiente aparate de zbor astfel încât să-și hrănească în totalitate pasiunea pentru adrenalină.
ANDREEA ZOICA, reprezentant ACS Benzoi: „Clienții noștri vin spre aerodrom fie pentru distracție, fie pentru că sunt pasionați de zbor, fie pentru că vor să se dezvolte emoțional și să-și învingă fricile. Nu există vreo altă activitate care să îți ofere atât de multe emoții, într-un timp atât de scurt“.
Viorica MAIER