Experiență multimedia captivantă la Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu

Unsaved species. Artist Talk – Simona Vilău în dialog cu Ștefan Radu Crețu. Duminică, 2 iunie, ora 18:00 la Muzeul de Artă Contemporană (strada Tribunei nr.6, Sibiu).

FOTO: MUZEUL NAȚIONAL BRUKENTHAL SIBIU

Simona Vilău, curatoarea proiectului Unsaved Species, inițiat de artistul Ștefan Radu Crețu, va fi alături de participanți pentru un dialog deschis cu și despre „desenele în mișcare” care au luat cu asalt simezele muzeului.

Este un prilej excelent de a (re)vedea lucrările lui Ștefan Radu Crețu și de a interacționa ghidați de Simona Vilău cu „regnul” de elemente cinetice neașteptate și hibrizii prietenoși care își mișcă la propriu antenele și aripile metalice în expoziție.

Seara se va încheia cu un performance muzical inedit oferit de Crocodile Paradox, începând cu ora 19:00.

Muzicienii, recunoscuți pentru reprezentațiile muzicale puternic infuzate cu elemente de teatru, dans și spoken-word, se vor integra nu doar sonor, cât și vizual printre lucrările de artă expuse.

Conceptul acestui performance muzical este pe cât de inedit, pe atât de unic: Claudiu Fălămaș (voce și saxofon), Andrei Crețu (chitară) și Alexandru Ciobotaru (percuție), asistați de Radu Precup la sunet, vor performa izolați – fiecare amplasat într-o altă încăpere a muzeului – publicul fiind provocat să „go with the flow” la propriu de data aceasta, un fel de „ascultă și caută muzicianul” ghidat de ritmurile electrice!

Accesul este gratuit.

Simona Vilău (n. 1983) este artistă și curatoare, trăiește și lucrează la București. În 2011 a fost curatoarea spațiului LC Foundation Contemporary Art Centre din București și a făcut parte din grupul creator al Spațiului Platforma din cadrul Anexa MNAC București (până în iulie 2012). A realizat proiecte cu artiști preocupați de estetici transgresive și provocatoare, fiind interesată atât de medii clasice, cât și de new media. Ca cercetător, face parte din proiectul Eastern European Collectors, inițiat de Hans Knoll (istoric de artă și proprietar al Knollgalerie Viena și Budapesta).

Ștefan Radu Crețu trăiește și creează de peste douăzeci de ani în Sibiu. S-a remarcat ca artist ce lucrează cu spațiul public, profesor de arte plastice, manager și agent cultural al spațiului Mielu’ Alb. Ștefan a absolvit studiile Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, specializarea Ceramică – Sticlă – Metal, și a obținut un master în Sculptură la Universitatea Națională de Arte din București. De asemenea, a studiat la Academia de Arte Plastice din Wroclaw, Polonia, iar în 2013 a devenit doctorand în Arte Vizuale la Universitatea Națională de Arte din București. Artistul folosește mijloace tehnologice complexe pentru a crea lucrări care sunt perpetuu mobile, inspirate de diverse forme de viață care trec la nesfârșit prin diferite procese de adaptare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*