Experiență europeană pentru Liceul Tehnologic Mârșa | VIDEO

Liceul Tehnologic Mârșa a fost, timp de doi ani de zile, din octombrie 2015 până în septembrie 2017, parte a unui proiect european care a avut ca obiectiv principal înbunătățirea instruirii și aprofundarea cunoștințele elevilor și cadrelor didactice despre producția LEAN.

LN este o specializare nouă cu o rată mai mare de angajare, care este tot mai mult studiată în liceele cu profil tehnologic, dar și la cursurile universitare și în cadrul companiilor.

Cursuri adaptate la piața muncii

Conferința de închidere a proiectului a avut loc, zilele trecute, la Sibiu, la Hotel Ramada. Pe lângă conducerea liceului, cadrele didactice și elevii implicați în proiect, au luat parte și partenerii străini nominalizați în acest proiect european, cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Partenerii proiectului au fost Liceul Tehnologic Mârșa, Centroform SRL și compania Fava din Italia, Universitatea Stavanger din Norvegia, Universitatea Tehnologică Rzeszow din Polonia, Universitatea Leuven și Volvo Masini din Belgia și Universitatea Harran și Ertekin Motor și Pompe San Si Tis SA din Turcia.

Conferința s-a axat în principal pe două subiecte: prezentarea partenerilor străini și rezultatele obținute în cadrul proiectului. Una dintre realizării acestui proiect este realizarea unui manual privind producția LEAN, adică învățare prin practică. Pentru a crește rata de angajare a elevilor și studenților, universitățile, liceele și centrele de instruire trebuie să se concentreze pe realizarea unor cursuri mai atractive și mai apropiate de cererea de pe piața muncii. În acest context, cursul de instruire generat de acest proiect are ca țintă o varietate mare de audiență, de la elevi și studenți la profesioniști, și oferă posibilitatea de a învăța în orice moment al zilei. În plus, a fost realizat un manual pentru a permite oricărui profesor să își creeze propriul său curs interactiv pe tabletă. Cei prezenți au promovat managementul bazat pe gândire axată spre micșorarea pierderilor, principiile sale derivând din industria japoneză.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura