Experiență culinară: atelier de coacere a vinetelor și a ardeilor kapia, așa cum se făcea odinioară, la Muzeul ASTRA

Pasionații de tradiții și de mâncare bună sunt invitați la Muzeul ASTRA. În weekend-ul 31 august – 1 septembrie, evenimentul va oferi o experiență culinară interesantă: un atelier de coacere a vinetelor și a ardeiului kapia, așa cum se făcea odinioară.

FOTO: Muzeul Astra

Muzeul ASTRA: „Te învățăm cum stă treaba la coacerea vinetelor și a ardeiului kapia! La propriu! Avem vetre, lemne și tot ce (ne) trebuie în materie de ustensile folosite în bucătăria tradițională. Avem și experiență adunată în zeci de ani de cercetări etnografice în toate colțurile țării și nu numai. Prin urmare, sâmbătă și duminică, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară, poți ajunge cu legumele tale ( vinete, ardei s.a.) sau poți cumpăra de aici, de la producători din județ. Apoi ne apucăm de treabă! Promitem de pe acum să oferim informații despre practicile și instrumentarul culinar prin care, odinioară, legumele și fructele erau conservate și păstrate pentru consumul în timpul iernii, păstrându-și savoarea multe luni”.

FOTO: Muzeul Astra

La final, organizatorii spun că participanții vor pleca înapoi acasă cu vinete și ardei coapte ca la ,,cartea tradițională de bucate”.

FOTO: Muzeul Astra

Evenimentul are loc sâmbătă, 31 august, și duminică, 1 septembrie 2024, între orele 11.00 – 17.00, la Târgul de Țară din Muzeul ASTRA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*