EXCLUSIVITATE | Robert Blaj a revenit la conducerea Direcției Silvice Sibiu

Robert Blaj este noul director al Direcţiei Silvice Sibiu, după ce Ioan Terea a depus jurământul în Camera Deputaților.

Robert Blaj

Contactat de reporterii Mesagerului de Sibiu, Blaj a confirmat numirea în funcție și a precizat că își dorește ca, în mandatul său, instituția să își deruleze activitatea într-un climat de stabilitate și normalitate. „Decizia este cu data de 22 decembrie. În perioada următoare, urmează să desfășor o analiză, pentru a mă familiariza cu situația actuală a Direcției și a identifica eventuale măsuri pentru viitor. În orice caz, Direcția Silvică Sibiu este o Direcție stabilă și Sibiul este un județ stabil, în general. Chiar dacă a existat, de curând, un incident izolat într-un canton silvic, sunt de părere că acesta reprezintă o excepție. Voi vedea mai exact în zilele viitoare. Îmi propun să lucrăm civilizat și să mențin o stare de normalitate și bună colaborare“, a menționat Blaj.

Carte de vizită


Robert Blaj are 57 de ani și a condus Ocolul Silvic Miercurea Sibiului din anul 2009 și până în prezent. El și-a început cariera în 1984, ca inginer silvic la Direcția Silvică Hunedoara, ocupând ulterior, în mai multe rânduri, funcția de director al Direcției Silvice Sibiu. Între 1998 și 1999, a fost director responsabil de managementul comercial al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, apoi director al Direcției Silvice Sibiu, până în 2001. De atunci, a condus Ocolul Silvic Sibiu, până în 2005, când a primit din nou mandatul de director al Direcției Silvice Sibiu. Totodată, Blaj s-a implicat în Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu. În paralel, din 2008, acesta este conferențiar universitar la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Departamentul de Științe Agricole și Ingineria Produselor Alimentare din cadrul Universității „Lucian Blaga“ Sibiu, unde a activat anterior ca șef de lucrări, încă din anul 2001.
În CV-ul său, Robert Blaj se caracterizează drept „persoană motivată, bun cunoscător al managementului organizațional și al culturii organizaționale, cu aptitudini de coordonare și urmărire a diverselor proiecte“. Totodată, el menționează abilități în comunicare, responsabilitate, independență decizională, gestionarea de proiecte, bun negociator, gestionarea relațiilor în echipă, dezvoltarea de relații personale și interpersonale, competențe în relațiile cu studenții, monitorizare, coordonare, evaluare, organizare și previziune.
Blaj a absolvit Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Transilvania“ Brașov în 1984. În 2000, a devenit inginer diplomat în Inginerie economică la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Facultatea de Management și Inginerie Economică. Are un master în Managementul calității obținut în 2005 la Facultatea de Inginerie din Sibiu și doctoratul în silvicultură la Universitatea „Transilvania“ din Brașov, cu studii postdoctorale pe Biodiversitate vegetală și animală la Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu“ al Academiei Române.

Importanță la nivel național

Activitatea Direcţiei Silvice Sibiu se desfăşoară pe o suprafaţă de aproape 112.000 de hectare, din care mai bine de jumătate reprezintă fond forestier în proprietatea publică a statului. Suprafaţa terenurilor acoperite cu pădure este de aproximativ 110.000 hectare, din care două treime sunt foioase și restul răşinoase, procentul de împădurire, raportat la suprafaţa judeţului Sibiu, fiind de 34 la sută. Direcția Silvică Sibiu administrează prin cele opt ocoale silvice – Agnita, Arpaș, Avrig, Miercurea Sibiului, Dumbrăveni, Mediaș, Sibiu, Valea Cibinului – Săliște – pădurile proprietate publică a statului și a celor peste 900 de proprietari care au încheiat contracte de administrare cu Direcția.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*