Fără îndoială, vedeta sportului sibian la finalul săptămânii trecute, cea înspre care s-au îndreptat mii de gânduri sâmbătă, este triatlonista Lăcrămioara (Kiki) Teodorescu. O mână de om cu suflet mare, care și-a pus în minte să depășească limite. Și a REUȘIT. Este prima sibiancă participantă la o întrecere de tip IRONMAN, una cu adevărat infernală, în condițiile în care atleții au de parcurs 3,8 km înot, 180 kilometri cu bicicleta, iar la final 42,2 de kilometri în alergare.
(articol de Dan GREAVU)
Kiki Teodorescu a încheiat Ironman 140.6 Reggio Emilia (Italia) în uralele celor care au însoțit-o la cursă, în frunte cu soțul său. A depus un efort susținut, timp de 12 ore, 36 de minute și 21 de secunde, grație unui psihic „de oțel“. E o adevărată eroină la cei 47 de ani ai săi, realizarea venind după ce doar 5 sibieni, toți bărbați, au mai reușit performanța de a încheia o cursă Ironman: Dani Troancă, Mihai Mandeal, Tudor Buțu, Grigore-Adrian Mărgineanu și Lucian Todea.
Deși locul în clasament nu a fost un obiectiv pentru sibiancă, se cuvine să dezvăluim că a încheiat a 17-a la categoria sa de vârstă (45-49 de ani) din 33 de … eroine care au trecut linia de sosire, din aproape 2.000 de atleți și atlete la start. Și prima dintre cele 2 românce care au terminat cursa (locul 114 la feminin), cealaltă sportivă fiind Cătălina Bocan (locul 187).
Kiki Teodorescu e un exemplu pentru noi toți. Mamă de 20 de ani, educatoare și iubitoare de mișcare, a ajuns să depășească limite la care cei mai mulți dintre noi, chiar tineri sportivi de performanță, nici nu visează. Peste toate, e implicată trup și suflet în campania „Inimi sănătoase pentru copii“, proiectul de suflet al Fundației Polisano dedicat copiilor cu malformaţie cardiacă.
DONAȚII AICI –> Sunt Sportiv Galantom pentru o cauză dragă mie
Mesagerul de Sibiu: Felicitări pentru marea realizare. Impresii? Care a fost cel mai greu moment? Ce sentimente te-au încercat la finish?
Lăcrămioara Teodorescu: Întreaga cursă a fost senzorială. Startul pe muzică rock și emoția numărătorii inverse, suporterii din apă, meduzele fluorescente, expoziția de biciclete în mișcare, alergarea de seară prin tunelul uman cu berea pe masă… toate imagini greu de reprodus sau imitat în altă formă.
Cel mai greu moment al cursei este strângerea de fonduri. Este o cursă infinit mai grea, pentru care este nevoie de alte competențe, după cum văd.
La final, am trăit un sentiment de bucurie împărtășită cu susținătorii mei, cei care se pare că au trăit o cursă mult mai grea pe telefon și prin mesaje.
Mesagerul de Sibiu: Ce înseamnă pentru o femeie o cursă de acest gen?
Lăcrămioara Teodorescu: O să vă răspund că femeile Sibiului sunt puternice și demonstrează asta de mult timp în comunitate. Nu concurăm bărbații, nu avem nimic de demonstrat, luptăm cu noi, cu timpul, cu rigoarea de a fi competitiv în probele triatlonului. Nu putem schimba formatul competiției, dar ne putem alege singure numele de IronWoman.
Mesagerul de Sibiu: Ce alimentație e necesară, ce suplimente?
Lăcrămioara Teodorescu: Niciodată nu am realizat că noi chiar avem un meniu alergător. Langoși la Ocna, pepene la Păltiniș și tot așa. Mâncăm echilibrat și foarte departe, acesta este secretul. Suplimente luăm, dar din cele bune.
Mesagerul de Sibiu: Cum stăm cu sponsorii pentru astfel de competiții?
Lăcrămioara Teodorescu: Sponsorii sunt ținuți pe tricou, lângă inimă sau pe brațele de sprijin. Este îmbucurător că trăiesc cu noi emoția curselor, că nu sunt doar un card și un ordin de plată. Mulțumesc SuperMama și BallanSportswear!
Mesagerul de Sibiu: Câți români/românce au participat la competiție?
Lăcrămioara Teodorescu: Destui cât să ne salutăm în cursă și prin zona de start, puțini pentru o așa competiție. Interesant că prezentatoarea, vocea de la finish este româncă, foarte mândră cu fiecare român sosit la start. Pentru cei doisprezece români a fost o surpriză.
Mesagerul de Sibiu: Unde e următoarea provocare?
Lăcrămioara Teodorescu: Următoarea provocare este următorul antrenament cu Clubul Sportiv Comunitar Sibiu care va trimite curând mulți sportivi la aceste competiții. Fiecare dintre ei este un om de fier, să-i urmăriți!
Mesagerul de Sibiu: Despre donații și campania Fundației Polisano?
Lăcrămioara Teodorescu: Urmăriți campania Inimi sănătoase pentru copii și veți descoperi eroi mici și eroi medici! Puteți fi eroii lor, donând bani, nu butoane de like!
Am ajuns la 11.854 Ron din 15.000 Ron.
Nu ne dăm bătuți, abia ne-am încălzit!