Gala Premiilor de Excelență, organizată de Clubul Rotary Sibiu, a avut loc luni seara, la Sala Thalia. Ca de fiecare dată, evenimentul a gravitat în jurul principiilor susținerii, promovării și recompensării copiilor și tinerilor cu rezultate excepționale.
Alături de profesori, părinți și copii au fost prezenți reprezentații autorităților locale, precum Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu, Vlad Vasiu, vicepreședinte CJ și rectorul ULBS, prof. universitar dr. habil. Sorin Radu. Fiind un eveniment de ținută, nu au lipsit momentele artistice de calitate, susținute de artiști remarcabil,, sau aflați la început de drum :Burta Ana Mihaela, soprana Anca Arnau și pianistul Kozma Istvan Levente, interpretele și coregrafele Andreea Agapia și Neda Silvana.
Radu Suciu, președintele Rotary Sibiu, li s-a adresat celor prezenți, accentuand importanța educației în dezvoltarea comunității: „Rotary Club Sibiu și-a concentrat mereu energia pe nevoile comunității sibiene având ca piloni centrali sănătatea, educația și, mai presus de toate, sprijinire ți eroilor. Este o muncă în care nu doar investim resurse, ci punem și mult suflet. A face bine fără a aștepta ceva în schimb este una dintre cele mai mari bucurii ale vieții. Tinerii sunt dovada că binele poate deveni o forță „.
Pentru meritele deosebite și rezultatele bune la învățătură, tinerii au fost premiați cu diplome de excelență, premii în bani, laptopuri, și smart Phone-uri. S-au acordat premii pentru” Tehnicianul Anului”, Excelența în Istorie, premiul 2 și 3 pentru științele exacte.
Primarul Astrid Fodor i-a felicitat pe copii pentru rezultatele obținute: „Această gală este dedicată tinerilor care au obținut rezultate de excepție la învățătură. Copii, să fiți mândri și bucuroși pentru că ați muncit mult pentru a obține aceste rezultate. Este investiția cea mai buna pentru viitorul vostru, cel mai bun lucru pe care l-ați ales, este cel de a învăța.Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu a punctat, la rândul său, faptul că rezultatele vinprin muncă și perseverență: „Trebuie să remarcam dezvoltarea noastră personală, dar și a societății. Orice se poate realiza prin muncă, perseverență, iar rezultatul foarte mult. Să nu uităm de părinții care sunt alături de ei, felicitări și lor.
În semn de apreciere, dite Colegiului Național Gheorghe Lazăr, Gabriel Negrea a primit un premiu de excelență cu titlul „Profesorul Anului*.
La rândul său, rectorul ULBS, prof. univ. dr. habil. Sorin Radu a apreciat implicarea comunității din jurul clubului, care ajută necondiționat :” Este o seară deosebita. Clubul Rotary servește mai presus de sine. O mână de oameni s-au strâns ca să ajute comunitatea și educația fără nicu un interes. Acești oameni servesc comunitatea, fără niciun interes material, luând-și din timpul lor.
Bursă pentru 10 luni
Daria Mitrea, studentă la Științe Economice a primit Bursa ‘Nicolae Petria” în valoare de 1000 de lei lunar (timp de 10 luni), pentru rezultate bune la învățătură, dar și pentru activitatea de voluntariat. Este prima bursă de acest gen pe creclubul o oferă. Emoționată, tânăra spus că va investi banii materiale care să o ajute în dezvoltarea educației sale.
„Este o o onoare să fac parte din prima generație care beneficiază de această bursă. Educația de business este esențială și această bursă va fi un sprijin real pentru mine. Intenționez să folosesc aceste Resurse pentru a investi în cursuri și materiale de specialitate” a spus studenta.
Marele premiu e 10 000 de lei a fost câștigat de un Olimpic.
Ioan Daniel Bischin a obținut medalia de bronz la Olimpiada Națională de Matematică, s-a clasat pe prima poziție la Concursul de programare Java și s-a remarcat prin participarea la competiții internaționale. Munca sa nu a rămas nerasplatita, el fiind Câștigătorul marelui premiu de 10.000 de lei oferit de Rotary Club Sibiu.
Tanarul le-a mulțumit celor ce îi sunt alaturi:”Matematică este regina științelor pentru că o regăsim într-o multitudine de domenii. Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat și și-au lăsat amprenta asupra educației mele”.
Clubul Rotary din Sibiu a făcut o tradiție din a sprijini și recompensa copiii și tinerii care excelează prin muncă și talenrin diferite domenii, organizația implicând-se, în egală măsură, în susținerea persoanelor provenite din diferite categorii vulnerabile. Clubul Rotary din Sibiu deține în portofoliul său o multitudine de acțiuni umanitare, desfășurate de-a lungul timpului fie pe cont propriu, fie în parteneriat cu diferite instituții și firme private.