Evenimente remarcabile pregătite pentru sibieni de Dragobete

Toate cele cinci instituții de cultură aflate sub autoritatea Consiliului Județean Sibiu au pregătit publicului o serie de evenimente remarcabile, chiar inedite, pentru a marca sărbătoarea populară de Dragobete – sărbătoarea iubirii la români.

Astfel, joi, 24 februarie 2022, sibienii, și numai, sunt invitați să ia parte la aceste acțiuni, în funcție de gusturile și preferințele fiecăruia:

  • Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu – între orele 8 – 20, expoziție cu o selecție de romane de dragoste din literatura română, aflate în colecțiile bibliotecii, care poartă publicul prin povești de dragoste fascinante, pasionale sau tulburătoare. Invitații pot alege o carte pe care să o lectureze, în tihnă, fie în sala mare de lectură a bibliotecii, situată la etajul al V-lea, fie acasă.

În cadrul expoziției se regăsesc opere literare ale marilor clasici: Liviu Rebreanu, Camil Petrescu, George Călinescu, Cella Serghi, Ionel Teodoreanu, Mihail Sebastian, Mircea Eliade, Fănuș Neagu, Mihail Drumeș. În egală măsură, sunt prezentate scrieri ale autorilor contemporani, dintre care amintim pe Nora Iuga, Matei Vișniec, Doina Ruști, Daniela Zeca, Iulian Tănase, Dan Coman, Mircea Țuglea, Irina Binder, Chris Simion, Marin Mălaicu-Hondrari.

  • Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu – între orele 15 – 16.30  vă așteaptă la Șura Culturală din Gușterița cu un spectacol de muzică populară oferit de elevii claselor de canto muzică populară coordonate de Mariana Anghel, Cosmin Verde și Elena Anghel. Intrarea este liberă!

Filarmonica de Stat Sibiu a pregătit începând cu ora 19, un program care va transpune publicul, timp de o oră, în lumea magică a muzicii. Solistele invitate, flautista Ioana Turcu și harpista Adriana Cazacu, vor încânta audiența în Concertul pentru flaut, harpă și orchestră în do major de W. A. Mozart, alături de membrii orchestrei Filarmonicii dirijate de maestrul Mihail Agafița, director artistic și prim-dirijor al Orchestrei Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău. Programul concertului organizat la Sala Thalia va fi întregit de Simfonia în re major, G. 490 și Simfonia op. 12 nr. 4 în re minor, “La Casa del diavolo”, G 506 de Luigi Boccherini.

  • Muzeul ASTRA Sibiu a gândit un eveniment inedit și memorabil, construit în jurul iubirii: o înregistrare video gratuită a unei cereri de logodnă în muzeul în aer liber, după un scenariu stabilit până la cel mai mic detaliu, folosind camere video și microfoane ascunse. Clipul filmat va fi postat pe pagina de Facebook Muzeul Astra, urmărită de peste 26.000 de persoane.

În plus, Muzeul ASTRA va oferi cuplului la început de drum un abonament cu acces gratuit pe un an de zile, o ședință foto/ ședință video profesionistă (,,engagement”), o plimbare cu trăsura prin muzeu și un cadou special de Dragobete!

Termenul limită de gândire și de înscriere este 23 februarie, ora 20, cu condiția să aveți pregătit inelul de logodnă până în ziua și ora filmării!

 

Detalii: https://www.facebook.com/205635489864263/posts/1324068131354321/?d=n

 

  • Centrul Județean pentru Conservarea și Promovare Culturii Tradiționale ”Cindrelul Junii” Sibiu vine în fața publicului de la ora 20, cu producţia „La Sibiu, de Dragobete”, care îmbină folclorul, muzica ușoară veche, cântecele de petrecere și muzica pop.

Spectacolul, conceput de Silvia Macrea, ne este oferit de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” şi colaboratori îndrăgiţi: Robert Târnăveanu, Alina Bîcă, Codruța Rodean, Bogdan Cioranu, Narcisa Băleanu, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, Alexandru Brădățan, Oana Tomoiagă, Paul Ananie, Ovidiu Homorodean, Sînziana Ștefan, Izabela Tomița, Gabriel Popescu, Aurora și Săndel Mihai, Vasilica Tătaru, Nicu Mâță, Stana Stepănescu, Dumitru Teleagă și Cătălin Iancu.

Totodată, membrii Ansamblului Folcloric Profesionist ,,Cindrelul – Junii Sibiului” ne vor face o demonstrație de virtuozitate  coregrafică, pornind de la valoroase montări ale unor secvențe de obiceiuri și dansuri de nuntă din Oaș, Bistriţa şi Valea Hârtibaciului, până la coregrafii inedite de vals, pop şi Rock and Roll.

Spectacolul va putea fi vizionat online, pe paginile de Facebook ale Centrului, dar și pe canalul propriu de youtube:

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura