Este bine sau nu să țineți pâinea în frigider? Ce spun experții în siguranța alimentară.

Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente de români.

Foto: Monitorul de Cluj

Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente de români. Aceasta însoțește cele mai multe preparate și este nelipsită de pe masă, scrie Monitorul de Cluj.

Cu toate acestea, experții susțin că există o adevărată problemă când vine vorba de depozitarea acesteia.

De ce nu trebuie să păstrăm niciodată pâinea în frigider sau în pungă de plastic?

Un expert în siguranța alimentară a dezvăluit de ce nu trebuie să păstrăm pâinea în frigider chiar dacă pe timp de caniculă aceasta pare a fi o soluție bună.

Vezi AICI de ce nu trebuie să păstrăm pâinea în frigider chiar dacă pe timp de caniculă aceasta pare a fi o soluție bună.

Unde putem depozita pâinea, în acest caz?

Pentru a păstra pâinea cât mai mult timp, e mai util un alt truc. Să o puneți într-o pungă strânsă cât mai bine, pe unde să nu pătrundă aer din exterior. Cea mai bună temperatură nu e nicidecum cea din frigider, ci temperatura camerei. Puteți înveli pâinea într-o bucată de folie alimentară sau în cutia de depozitat pâinea.

„Ar trebui să încercați să utilizați un coș de pâine sau o pungă respirabilă pentru a evita acest lucru, dar dacă nu aveți altă opțiune, atunci depozitarea pâinii într-un dulap rece și uscat poate ajuta la încetinirea procesului”, a mai încheiat experta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*