Lămâia face friptura mai bună
Dacă vreţi să obţineţi o friptură de pui excelentă, înainte de a o băga la cuptor frecaţi bine pasărea cu suc de lămâie. Iese crocantă şi nu se lipeşte de fundul tăvii.
Lămâia albeşte şosetele
Pentru ca şosetele albe să devină strălucitoare, introduceţi în maşina de spălat un săculeţ de tifon în care aţi pus o coajă de lămâie. Lăsaţi-l înăuntru pe durata spălării.
Nici un peşte fără lămâie
Când faceţi peşte la cuptor sau chiar şi-n tigaie, adăugaţi totdeauna câteva picături de suc de lămâie în untura sau uleiul pentru prăjit. Peştele nu se mai sfărâmă atât de uşor când este întors.
Lămâia, contra excesului de colesterol
Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că lămâia şi portocala ne apără de excesul de colesterol. Ei au făcut experimente pe şoareci şi au observat că animalele cărora li s-a administrat zilnic suc proaspăt de citrice, au înregistrat o scădere cu 20% a valorilor de colesterol. Deci: beţi zilnic un pahar de suc de lămâie sau de portocale diluat cu puţină apă minerală.
Cum rămâne lămâia proaspătă
O jumătate de lămâie aşezată pe partea tăiată pe o farfurioară cu sare rezistă zile întregi fără a-şi pierde sucul şi prospeţimea. La folosire, se spală.