Enciclopedie culinară dedicată Sibiului

„Popasuri culinare în ținutul Sibiului” este prima enciclopedie multimedia dedicată specificului gastronomic al județului Sibiu. Prin perspectiva interdisciplinară oferită asupra bucătăriei tradiționale, DVD-ul țese povestea preparării unor vechi rețete, precum și pe cea a contextului socio-cultural în care acestea erau odinioară pregătite și servite.

Sute de rețete și imagini

Aproximativ 100 de reţete, alte câteva sute de imagini foto şi video, nenumărate poveşti din lumea satului tradiţional, zile lungi de cercetare în teren, întâlniri cu peste 80 de colaboratori din sate şi comune, mult suflet şi dorinţa de a consemna şi conserva aceste fapte frumoase de cultură tradiţională – acestea sunt coordonatele DVD-ului multimedia „Popasuri culinare în ţinutul Sibiului”. Produsul multimedia este rezultatul colaborării între Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu şi Asociaţia Folcloriştilor şi Etnografilor din judeţul Sibiu. Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu.

Discul, realizat într-un tiraj de 500 exemplare,  se va putea achiziţiona la preţul de 12,40 lei de la sediul CJCPCT „Cindrelul – Junii” din Sibiu, str. Tudor Arghezi nr. 13, începând cu luna decembrie, iar în curând și în librării şi alte puncte de vânzare specializate din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*