Empatia sibienilor pentru câinii și pisicile străzii rămâne ”ascunsă” în spatele tastaturii. Val de emoție online, ZERO ajutor concret

În pragul sărbătorilor de iarnă, asociațiile pentru protecția animalelor din Sibiu precum și grupurile de profil de pe rețelele de socializare sunt invadate cu anunțuri cu câini și pisici, pui sau adulți, abandonați. Sibienii fac apel ca ”cineva” să îi preia, însă bunătatea lor se oprește aici. Puțini se încumetă să ofere hrană bietelor animale abandonate și suferinde, și mai puțini să le ia de pe stradă să le ducă la veterinar sau chiar să le adopte.

Temperaturile scad în această periodă mult sub zero grade și toată lumea este ocupată cu pregătirile pentru Sărbători. Există însă și oameni care nu se pot bucura prea mult de farmecul iernii și de atmosfera de sărbătoare, deoarece sunt copleșiți și se simt uneori neputincioși în încercarea de a ajuta cât mai multe suflete care suferă în tăcere. Sunt membrii asociațiilor pentru protecția animalelor din Sibiu, care sunt efectiv asaltați de cazuri care mai de care mai grave: pisici și câini abandonați, victime ale unor accidente rutiere, uneori loviți chiar de oameni. Situația este și mai revoltătoare când e vorba despre pui sau animale foarte bătrâne, lăsate în drum de stăpânii pe care i-au iubit o viață întreagă. Foarte multe din aceste cazuri sunt postate pe paginile de facebook ale asociațiilor, iar internauții fac apel la voluntari să le salveze, să nu le lase de izbeliște. Însă empatia lor se oprește aici: la un apel lansat din spatele tastaturi. Puțini sibieni ies afară în frig să ajute sau să hrănească un câine sau o pisică abandonată.

Este și cazul unei cățeluse foarte bătrâne care a fost postată săptămâna trecută pe pagina de facebook a Animal Life Sibiu. Animalul hoinărea dezorientat în miez de noapte în zona centrală a orașului, abia se ținea pe picioare, poate nici nu auzea și nu vedea bine și nu știa să se ferească de mașini. Cine a semnalat cazul la ora aceea târzie a putut doar să o hrănească, să îi dea apă și să se asigure că o duce departe de artera circulată. Imaginile cu câinele extrem de bătrân, abandonat, hoinărind dezorientat și speriat pe străzi a stârnit un val de empatie rar întâlnit. Internauții au făcut apel către voluntarii Animal Life să o preia, să o salveze. Ceea ce voluntarii au și făcut!

 

Însă, în scurt tmp s-au confruntat cu o altă problemă majoră: dintre cele câteva sute de internauți care au reacționat la postare și au trimis mesaje prin care îi rugau să preia cățelușa, niciunul nu a dorit să o ia în foster, sau să  adopte. Nici să ajute cu donații pentru tratamentenu s-au înghesuit.

”Am avut o grămadă de reacții postare, dar de fapt nu ajută nimeni concret!”, au constatat cu dezamăgire reprezentanții Animal Life Sibiu.

Astfel cățelușa foarte bătrână, care deocamdată nu a primit un nume, este în adăpostul Animal Life, în locul unde trebuie să ajungă un câine ce va fi operat azi pentru fractura și e în cabinet. Ce se va întîmpla cu ea după ce câțelul cu fractură va fi externat…voluntarii Animal Life încă n-au găsit o soluție.

„Avem nevoie urgentă de cazare pentru cățelușa aceasta bătrână. Daca doriti sa îi oferiți un cămin lăsați un mesaj privat. Au fost o mulțime de reacții la postarea cu ea, acum așteptăm ajutorul celor care au fost înduioșati de ea, pentru ca nu avem unde sa o ducem”, fac apel reprezentanții Animal Life.

Cum puteți sprijini activitatea Animal Life Sibiu

  • Adoptând câini și pisici, nu cumpărând
  • Donând orice sumă de bani în contul Animal Life
Bank: Banca Transilvania
IBAN: RO03BTRLRONCRT0572564801 (RON)
IBAN: RO50BTRLEURCRT0572564801 (EURO)
Beneficiary: Asociatia pentru Protectia Animalelor și a Naturii Animal Life
prin Paypal: office@animallife.ro
  • Redirectionand pana la 20% din impozitul pe profit/venit al microinteprinderii
  • Donând 2 euro lunar, prin SMS la 8845 cu textul ANIMAL. Donația este recurentă, dezabonarea se poate face prin sms la 8845, text: ANIMAL STOP
Valoarea Donaţiei este de 2 Euro/luna.
Suma alocată cauzei este de 2 Euro.
Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange si Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achiziționarea creditului.
Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.
Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile și Vodafone Romania, prin intermediul Asociației pentru Relații Comunitare (ARC)

Redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microintreprinderilor

 Formularul 177 – „Cerere privind redirecţionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microintreprinderilor” poate fi completat pentru redirecționarea din impozitul aferent anului 2022, pana în 25.12.2023.
Acest formular este disponibil pe site-ul ANAF pentru descărcare și depunere electronică.
”Dacă decideți să direcționați cei 20% sau suma rămasă neredirecționată în 2022, completați Formularul 177 și luați legătura cu noi pe animallife.ro@gmail.com pentru încheierea unui contract de sponsorizare.
Suma aferentă sponsorizării va fi direcționată de ANAF, fără a fi nevoie sa faceți dumneavoastră vreo plată suplimentară!”, explică reorezentanții Animal Life Sibiu.
Formularul 177 (aferent anului 2022) poate fi depus până pe data de 25 decembrie 2023, în situația în care plătitorii de impozit pe profit sau de impozit pe veniturile microîntreprinderilor nu au epuizat în anul 2022 plafonul maxim care putea fi alocat pentru efectuarea de sponsorizări deductibile din impozit și care doresc acum, în anul 2023, să redirecționeze restul din plafon (sau plafonul integral în cazul în care în 2022 nu au făcut nicio sponsorizare) către o organizație nonprofit (asociație, fundație) sau o unitate de cult (parohie).
În termen de 45 de zile de la depunerea Formularului 177, ANAF va prelucra cererea și va plăti direct, prin ordin de plată, către organizația nonprofit sau unitatea de cult sumele cerute pentru redirecționare de către agenții economici.
Autor: Margareta LUPU

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*