Emoții pe scenă

Beneficiarii Centrului Ocupațional pentru Persoane cu Dizabilități al Asociației Diakoniewerk International vor participa la un atelier de teatru comunitar susținut de psihoterapeutul Bianca Babeș.

DoarSunt3Atelierul va avea loc duminică, 17 aprilie, de la ora 12.30, la Facultatea de Litere și Arte. Zece tineri cu deficiențe neuro-psihomotorii din Sibiu vor prezenta publicului o poveste care a prins contur în cadrul sesiunilor de dramaterapie, susținute de Bianca Babeș, în perioada ianuarie – aprilie 2016.

Au nevoie de ajutor și acceptare

Bianca Babeș lucrează cu persoane cu deficiențe de mai bine de zece ani. „O percepție greșită în societate este că acestea ar avea nevoie de ajutor, dar de fapt nu doar de ajutor au nevoie, cât mai ales de acceptare. Vorbim de acceptare și, în mod automat, de integrare“, explică ea. Un scop secundar al acestui workshop este de a ajuta comunitatea să înțeleagă nevoile acestor persoane. „În general, comunitatea primește informația parțial. Doar atunci când intri în contact direct cu persoanele cu dizabilități poți completa această informație. Evenimentul poate nu va spune totul despre nevoile persoanelor cu dizabilități, despre universul lor, dar în mod cert publicul va avea posibilitatea de a le observa calitățile, pentru că acești tineri sunt extrem de curajoși. Ai nevoie de curaj să te urci pe o scenă, în fața publicului, când tu nu ai nicio pregătire pentru teatru“, continuă ea.

Lucruri simple

Duminică, toți cei care vor veni la acest workshop vor avea ocazia să afle lucruri simple despre acești tineri. „Spre exemplu, care este culoarea preferată a lui Doru, un tânăr cu tetrapareză spastică. Sau care este echipa preferată de fotbal a Ioanei. Lucruri simple, pentru că, până la urmă, viața nu este decât sumă a tuturor lucrurilor simple. Ce e important de știut este că publicul va avea o implicare directă în cadrul acestui workshop”, a dezvăluit Bianca Babeș.

Bianca BABEȘ | psihoterapeut

„Sunt cinci ani deja de când în cadrul maratonului teatral «25 de ore de teatru non-stop» avem această acțiune dedicată diferitelor grupuri sociale care prezintă dificultăți de integrare. Prin  proiectul susținut în fiecare an, ne dorim să participăm la creșterea calității vieții beneficiarilor vizați.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura