Turiștii care vin în Sibiu trec, musai, prin Piața Mare și vizitează Turnul Sfatului, devenit o adevărată emblemă a burgului de pe malurile Cibinului. În ciuda celor 141 de scări care trebuie urcate până în vârf, anul acesta Turnul a fost vizitat, până acum, de 16000 de ori.
Foto: Primăeia municipului Sibiu
Localnic sau turist, acesta este un obiectiv istoric datând din secolul XIII, dar și o atracție turistică care nu trebuie ratată. Pe lângă faptul că este o parte importantă a orașului, iată 5 detalii mai deosebite:
– turnul are înălțimea de 71 de metri
– cele 141 de scări care trebuie urcate vă vor duce în vârful turnului, de unde veți avea o imagine de ansamblu a centrului istoric.
– la penultimul etaj se poate vedea mecanismul ceasului; pus în funcțiune în decembrie 1906, ceasul a fost fabricat de firma „J.J. Fuchs & Fii” din Bernberg (Saxonia).
– Turnul Sfatului a devenit recent și un loc de expunere a artei. Cam 60 mp sunt folosiți pentru expoziții. Doar anul acesta Turnul a găzduit 5 astfel de evenimente.
”Continuând investițiile în clădirile istorice, Primăria Sibiu urmează să reabiliteze și Turnul Sfatului, pentru ca acesta să rămână un martor al istoriei Sibiului”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.
Anul acesta, turnul a fost vizitat de 16.000 de persoane, iar biletul costă doar 2 lei.