Elevii sibieni se întrec în meșteșuguri tradiționale

Înscrierile pentru faza judeţeană a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale” au intrat pe ultima sută de metri. Astăzi este ultima zi în care se mai pot face înscrieri. Ed. XIX 2014 (3)Cea de-a XX-a ediție a Olimpiadei este organizată de Inspectoratul Şcolar al judeţului Sibiu în colaborare cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Consiliul Județean Sibiu, în perioada 7-8 aprilie. Până la jumătatea acestei săptămâni, 49 de elevi din tot judeţul s-au înscris la această întrecere, potrivit organizatorilor. Localităţile din care provin aceştia sunt: Sibiu, Mediaş, Sălişte, Avrig, Arpaşu de Sus, Arpaşu de Jos, Aţel şi Brateiu.

Ultima zi

Meşteşugurile tradiţionale (probele) pentru care au optat aceşti copii sunt împărţite pe următoarele categorii: cusut, brodat, împletit, pictură pe sticlă, mobilier pictat, ţesut război, confecţionat piese de port popular, prelucrare lemn, etc. Înscrierile se mai pot face doar astăzi, 27 martie. Înscrierile se pot face la: Inspectoratul Şcolar al judeţului Sibiu (str. Berăriei nr. 2, tel. 0269/210466, fax 0269/210817, e-mail: educativsb@gmail.com; în atenţia d-nei inspector Daniela Muntean) sau Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu (Piaţa Mică, nr. 11, cod 550182, tel. 0269/202414, fax 0269/218060 sau 0269/202411, e-mail: elena.gavan@muzeulastra.ro; în atenţia d-nei muzeograf Elena Găvan). La Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” de anul trecut au participat nu mai puţin de 107 copii din 29 de unităţi de învăţământ din tot judeţul Sibiu.

Condiţii de participare

Fiecare unitate de învăţământ trebuie să aleagă câte trei elevi pentru a intra în concurs. Pot participa la Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” copii cu vârste cuprinse între între 6 şi 18 ani, care au de ales între următoarele categorii: cusut, brodat, confecţionat păpuşi, măşti, împletit, pictură pe sticlă, olărit etc. Potrivit regulamentului, pe tot parcursul concursului, participanţii trebuie să se prezinte îmbrăcaţi în costume populare specifice zonei pe care o reprezintă. La faza naţională, din luna august, vor participa câştigătorii locului I pe fiecare meşteşug reprezentat la faza judeţeană

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura