Elevii de la Racovița, Porumbacu de Jos și Cârțișoara, alături de silvicultorii sibieni (P)

Sub sloganul Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA ”Contează pentru viitor”, Ocolul silvic Avrig a desfășurat miercuri, 28 martie 2018, o serie de activități specifice la care au participat elevi și profesori de la școlile gimnaziale.

Astfel, la Pepiniera de la Sebeșul de Sus, 29 de elevi de la Școala Gimnazială Racovița, îndrumați de profesorii Valeriu Cândea și Bogdan Ioan Hadăr, au participat la activități de scos puieți forestieri și depozitarea lor la șanț în vederea transportului în șantierele de împădurire, repicarea puieților în pepinieră și încălțatul puieților de molid.

Alți 17 elevi de la Școala Gimnazială Porumbacu de Jos, însoțiți de doamna profesoară Cotoară Andreea, au primit informații și au văzut cum arată și cum se realizează semănarea molidului în solar, au participat atât la activități specifice în solar și pepinieră cât și la distribuirea hranei pentru vânat, având în vedere că stratul de zăpadă în pădure este destul de gros iar animalele sălbatice au nevoie de hrană complementară.

De asemenea, personalul silvic le-au dat copiilor informații despre rolul pădurii în viața tuturor, despre modul în care silvicultorii îngrijesc pădurea, copiii având totodată ocazia ca, în ciuda vremii reci și a zăpezii care încă persistă în zonele de împădurit, să planteze fiecare câțiva puieți pe care îi vor vizita în anii care urmează pentru a vedea modul în care aceștia se dezvoltă.

În campania din această primăvară, Ocolul silvic Avrig împădurește integral o suprafață de 32 ha și efectuează completări pe 9 ha, fiind plantați 200 mii puieți din speciile molid și larice în zona de munte și molid, brad, paltin, fag și stejar în zona colinară.

Și la Ocolul silvic Arpaș, chiar dacă vremea rece i-a făcut pe silvicultori să amâne activitățile practice pentru săptămânile următoare, aceștia le-au făcut copiilor de la Școala Gimnazială Badea Cârțan din Cârțișoara o prezentare teoretică a ceea ce reprezintă gospodărirea durabilă a fondului forestier, a felului în care plantăm și îngrijim pădurea precum și modul în care ne putem bucura de beneficiile sale dar și despre cum o putem proteja. Căci nu putem uita vorbele marelui silvicultor Marin Drăcea: ”Nu putem uita pădurea, care în ultimă analiză este izvorul sănătății noastre trupești și sufletești, izvorul energiei românești; într-un cuvânt: liniștea, belșugul și tăria neamului”.


ADVERTORIAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*