Elevi în siguranță și-n vacanță!

Copiii sunt reprezentarea noastră în viitor, motiv pentru care principala preocupare a formatorilor (părinți, profesori, polițiști), este să-i modeleze frumos, să-i îndrume înspre a face lucrurile bine și în favoarea lor, să-i înveţe să învețe care este deosebirea dintre bine și rău, să le arate cât de importanți sunt pentru noi și cât de mult înseamnă pentru noi siguranța lor.  Polițiștii sunt prietenii copiilor, ei le sunt alături permanent, atât în timpul școlii, cât și în timpul vacanței, oferindu-le reomandări și îndrumări.

Pentru că în această săptămână elevii sunt în vacanță, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității vin și de această dată în întâmpinarea nevoilor de siguranță ale acestora, indiferent de vârstă, cu câteva recomandări menite a-i ține la distanță de implicarea în evenimente nefaste. Astfel, elevii sunt sfătuiți să nu plece neînsoțiți în drumeții, iar pe pârtii și patinoare să meargă doar în perzența unui adult; să nu se lase atrași în activități suspecte de persoane pe care nu le cunosc sau le cunosc de puțin timp; să nu se urce în autoturismle unor persoane necunoscute indiferent de ceea ce le spun sau le oferă, întrucât pot deveni, fără voie, complici la comiterea de infracțiuni sau pot deveni victime ale traficanților de persoane.

Atenţie la furturi

Furturile nu reprezintă acte de curaj, ci fapte incriminate de lege! O atenție deosebită trebuie acordată grupului de așa-ziși prieteni din care fac parte! Nu trebuie să se lase influențați în mod negativ de anturaj, de teama de a nu fi respinși. Prietenii adevărați nu îi vor îndruma niciodată să facă lucruri care le-ar putea afecta siguranța! De asemenea, elevilor/tinerilor le este recomandat să respingă orice apropiere sau atingere din partea persoanelor necunoscute; dacă întâlnesc astfel de persoane, să-și anunțe imediat părinții!

Atenţii la mediile online

Să nu ofere persoanelor întâlnite pe internet informații personale despre ei sau despre familia lor! Să nu dezvăluie, nici măcar prietenilor, parolele personale, întrucât există riscul ca acestea să fie folosite pentru a trimite mesaje jignitoare în numele lor, și să evite să posteze pe internet fotografii care să-i surpindă în ipostaze indecente ori fotografii care să detalieze bunurile de valoare deținute în locuință. Dacă doresc să își dea întâlnire cu persoane cunoscute pe internet, să își anunțe mai întâi părinții, deoarece, în realitate, oamenii pot fi foarte diferiți de ceea ce au pretins că sunt în mediul online.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura