Asociația „Joaca de-a ecologia” lansează campania „Tu cum îți imaginezi viitorul?” și îi invită pe sibieni să doneze două procente din impozitul pe venit pentru educația ecologică a copiilor.
Asociația „Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate. Peste 200 de copii au participat, anul trecut, la evenimentele organizate de asociație. Pentru anul acesta, „Joaca de-a ecologia” pregătește lansarea a două cărți pentru copii, concursuri pentru elevi pe teme ecologice, ateliere în aer liber și ieșiri în familie și o campanie pentru încurajarea folosirii brazilor cu rădăcină, printre altele.
Facilitate fiscală
Persoanele fizice care realizează venituri din salarii sau pensii și persoanele fizice care realizează venituri în România din diverse activități pot dona 2% din impozitul pe venit către un ONG la alegere, prin depunea, la organul fiscal, a declarației 230 și, respectiv, 200. Data limită este sfârșitul lunii mai 2017. Sibienii care doresc să susțină asociația „Joaca de-a ecologia” pot completa aceste declarații cu datele asociației (Asociația Joaca de-a ecologia, CIF: 36651484, cont bancar: RO10RNCB0284153263790001) sau pot solicita ajutor din partea asociației pentru depunere, prin e-mail (ralucahristu@yahoo.com), Facebook (Joaca de-a ecologia) sau website (http://joacadeaecologia.ro).
2016 în cifre: peste 200 de copii, 13 inițiative
Peste 200 de copii au participat anul trecut la evenimentele organizate de asociația „Joaca de-a ecologia”. În luna iunie 2016, circa 50 de adulți și copii au participat la acțiunea de ecologizare „Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini”, în cadrul căreia au strâns circa 30 de saci de gunoi. În plus, au fost prinse de copaci, cu sfoară, mesaje care încurajează folosirea coșurilor de gunoi.
Mai mult, copiii s-au bucurat de ateliere inedite, organizate în aer liber, în lunile iulie-decembrie, anul trecut: „Hrănitoare pentru păsări”, „În căutarea animalelor sălbatice”, „Descoperim animalele oceanelor”, „De-a lanțul trofic”, „La-mbrățișat de copaci”, „Animale din frunze”, „Colectarea selectivă pentru copii” și „Brăduți din crenguțe colorate”. Astfel, cei mici au creat o hrănitoare folosind conuri de pin, unt de arahide și semințe, au învățat animalele din zona polară, deșert, savană, pădure și ocean, au aflat despre importanța lanțului trofic printr-un joc amuzant cu popcorn, au descoperit cât de importanți sunt copacii pentru viață, s-au jucat de-a colectarea selectivă și au realizat decorațiuni de Crăciun din elemente din natură.
Drumeție în familie
În toamna lui 2016, asociația a organizat o „Drumeție în familie” la monumentul de pe dealul Gușteriței. Copiii au personalizat rame foto cu elemente din natură găsite pe drum, de la nisip, frunze, până la măceșe și pietre. La monument, membrii familiei au servit o gustare, iar apoi cei mici s-au jucat „Zarul animalelor” și au imitat diverse animale în funcție de numărul dat cu un zar imens.
Prezenți la festival
„Joaca de-a ecologia” a fost prezentă și la festivalul handmade „Creative Buzz”, ediția din octombrie 2016. Cei mici au fost încântați de surprizele pregătite, în special de cutiile senzoriale pentru zona polară, pădure și savană.
SOS animalele
Luna noiembrie a marcat debutul seriei de ateliere „SOS animalele” la Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu, organizate în perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017. În cadrul acestor ateliere, copiii vor afla despre animalele aflate în pericol din diferite zone, cauzele acestui fenomen, acțiunile ce pot fi întreprinse pentru a le salva, iar la final își vor folosi imaginația pentru a realiza animale prin diverse activități creative.
„Copiii de azi vor fi decidenții de mâine. Ne dorim un viitor verde. Ne dorim ca ei să decidă pentru un viitor verde, să respire aer curat, să se bucure de natură și de minunățiile ei. Prin donarea a 2% din impozitul pe venit către asociația noastră, sibienii pot susține educația ecologică a copiilor astfel încât Joaca de-a ecologia să își poată continua proiectele începute și să dezvolte noi inițiative pe teme de protejare a mediului înconjurător.”