Educația ecologică, promovată de Garda de Mediu Sibiu

Marcarea Zilei Mondiale a Mediului – 5 iunie reprezintă un prilej de a atenţiona sibienii asupra faptului că protecţia şi conservarea mediului înconjurător este o problemă de importanţă majoră, deopotrivă pentru bunăstarea umană şi dezvoltarea economică.

„Comportamentul ecologic este o obligaţie“

„Tema propusă în acest an, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului – «Poluarea aerului» subliniază interdependenţa dintre sănătatea umană şi calitatea aerului pe care îl respirăm. Astfel, este important să conştientizăm efectele acţiunilor noastre la nivel individual şi global, asupra calităţii mediului, sănătăţii noastre şi a generaţiilor viitoare şi să acţionăm în consecinţă, pentru un mediu mai curat şi un aer mai puţin poluat. Nu putem să nu respirăm, dar putem să facem ceva pentru calitatea aerului pe care îl respirăm. Un comportament ecologic este o obligaţie, şi nu o opţiune pentru fiecare cetăţean. Se impune conştientizarea faptului că avem datoria de a proteja mediul ca bun comun luând în considerare şi nevoile generaţiilor viitoare“, susține Constantin Dragomir, comisar-șef al Comisariatului Județean Sibiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În acest sens, instituția sibiană a organizat, miercuri, la sediul său, o oră de educație ecologică, la care au participat 24 de elevi ai clasei a III-a din cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazu“ din comuna Șelimbăr, alături de profesoara Rodica Novac. Elevii au fost informați asupra promovării valorilor ecologice și în spiritul păstrării mediului înconjurător. La final, elevii au primit diplome de „prieteni ai naturii“, precum și materiale informative despre protecția mediului. La întâlnirea găzduită la sediul GNM CJ Sibiu au participat și reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*