Educația dincolo de criză, dezbătută la ULBS

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va organiza, în 2019, în premieră, conferința internațională “Educația dincolo de criză: noi abilități, drepturile copiilor și contexte de predare”.

Organizarea celei de-a 19-a Conferințe Internaționale Bienale ISATT a fost câștigată de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul ULBS în urma unui proiect foarte apreciat de comunitatea academică internațională.

Conferința bienală ISATT 2019 de la ULBS “Educația dincolo de criză: noi abilități, drepturile copiilor și contexte de predare” – “Education beyond the crisis: new skills, children’s rights and teaching contexts cuprinde priorități tematice: Predarea și învățarea în societatea contemporană, Resurse educaționale deschise, Oportunități de învățare în clasă și în afara clasei, Educația profesorilor experiențe și provocări, Educația într-o lume multiculturală.

“Pentru colectivul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, participarea și câștigarea acestei competiții este o reușită foarte importantă care ne bucură și responsabilizează în aceeași măsură. În premieră națională, am reușit să aducem la Sibiu acest eveniment educaţional internațional de înaltă ținută academică dedicat promovării educației, a excelenței în cercetare, dar nu în ultimul rând al inovării educaționale. Programul conferinței va fi completat de workshop-uri, de ateliere, mese rotunde și lansări de carte în încercarea de a transforma educația mondială”, a declarat conf.univ.dr. Daniela Andron, coordonatoarea echipei de organizare a conferinței.

ISATT este o asociație internațională a profesorilor, fondată în anul 1983, având ca obiectiv major focalizarea cercetării educaționale asupra creșterii calității predării dar și a competențelor profesorilor – identității, rolurilor, activității educaționale, a contextelor în care se desfășoară, care sunt atât de diferite de la o țară la alta, și atât de similare în finalitatea vizată. Asociația acționează ca un forum care promovează, discută și diseminează valoroase rezultate ale cercetării educaționale ce pot contribui la redefinirea cunoașterii în acest domeniu sensibil și de o importanță majoră.

Lucrările conferinței sunt deschise specialiștilor în educație, instituțiilor, companiilor, instituțiilor de cercetare-dezvoltare, administrației publice, experților, doctoranzilor, studenților și tuturor celor interesați de domeniul educațional. Toți cei implicați în derularea acestui eveniment vă invită să le fiți alături.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*