Sâmbătă, 23 septembrie, va avea loc cea de-a V-a ediție a „Drumețeniei”, un prilej excelent pentru a îmbina curățenia cu ieșitul în natură.
„Este o ediție specială întrucât vom aduce laolaltă oameni și instituții implicate în promovarea și protejarea ecoturismului. Vom avea reprezentanți ai comunității locale, ai operatorului de salubritate, ai finanțatorului, sportivi și oameni de cultură, dar și ai forțelor de ordine. Dorim să generăm un sentiment de implicare și responsabilizare a cetățenilor, să cultivăm grija pentru un mediu curat”, a declarat Alexandru Hanea, coordonatorul Programului „Anii Drumeției”.
Sibienii sunt invitați să aleagă una din următoarele echipe:
- Adrian Bibu (Consiliul Județean Sibiu) – zonă ecologizată Pădurea Dumbrava (în spatele hotelului Hilton);
- Traian Stoiță (Centrul Creației Junii Sibiului)– zonă ecologizată Valea Hârtibaciului zona Mohu;
- Mirel Dragoste (BC CSU Sibiu) – zonă ecologizată Prislop, Rășinari;
- Ionuț Rusu (SOMA Sibiu) – zonă ecologizată Gura Râului, lângă baraj;
- Ovidiu Neaga (Povestea Calendarului) – zonă ecologizată Porumbacu de Sus zona turistică;
- Dani Troancă (Club Sportiv Comunitar) – zonă ecologizată Pădurea Dumbrava spre Cisnădioara;
- Alexandru Hanea (Anii Dumeției) – zonă ecologizată Bâlea.
Echipele vor fi sprijinite de angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu în calitate de autoritate abilitată în combaterea și prevenirea aruncării deșeurilor în zone nepremise.
La ediția precedentă a „Drumețeniei”, voluntarii au strâns 1 tonă de deșeuri din zona Stațiunii Păltiniș, fapt ce demonstrează că, din păcate, încă este nevoie de astfel de acțiuni de ecologizare dar și de o campanie educațională care să corecteze acțiunile dăunătoare pentru mediul înconjurător.
Participanții vor primi vouchere de participare la o experiență completă Anii Drumeției a cărei dată va fi anunțată ulterior
Înscrierile se pot face accesând următorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJnva8hyitSOMGhnoUtUWavhCrYihJuaQOZgt3YMUBTQm3oQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0
Programul „Anii Drumeției” este un program inițiat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.
Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activitățile specifice ecoturismului.