Povestea Vinului continuă la Mediaș, în acest weekend

Povestea Vinului merge mai departe la Mediaș. Evenimentul aflat la cea de-a treia ediție va fi organizat în acest sfârșit de săptămână în municipiul de pe Târnava Mare. Crame de prestigiu își vor prezenta vinurile, bucătari de excepție vor prepara mâncăruri speciale, iar atmosfera va fi întreținută de muzicieni consacrați. Povestea Vinului la Mediaș este un eveniment organizat de The Wine Corner, Hanul Greweln, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș.

Alex PÎNTEA

foto: Weinfest

În perioada 14-15 septembrie, evenimentul aflat la cea de-a treia ediție, va fi organizat în Piața Regele Ferdinand I din municipiul de pe Târnava Mare. Crame de prestigiu își vor prezenta vinurile, bucătari de excepție vor prepara mâncăruri speciale, iar atmosfera va fi întreținută de muzicieni consacrați. Povestea Vinului la Mediaș este un eveniment organizat de The Wine Corner, Hanul Greweln în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș. „Este al treilea eveniment de acest fel pe care îl facem. Mulțumim frumos sponsorilor și în primul rând partenerului nostru principal, Primăria Mediaș și Primarul Gheorghe Roman, pentru tot ajutorul. De asemenea, Hanului Greweln, care este partenerul nostru în fiecare an pe zona de mâncare și celorlalți parteneri care au făcut posibilă desfășurarea evenimentului și în acest an”, spune Alexandru Isăilă, organizator al manifestării.

Degustări de vin

Pe 13 septembrie, cu o zi înainte de începutul evenimentului „Povestea Vinului” va avea loc un training de servire a vinurilor, care se adresează ospătarilor, dar și tuturor persoanelor interesate. Sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 12:00 se va face must pentru copii și se vor pune în vânzare biletele de degustare. „Degustarea efectivă va începe de la ora 15:00 și va ține până seara târziu, încercăm să ajungem la ora 24:00. O să fie prezente în jur de 17-20 de crame la acest eveniment. O să fie show culinar, live cooking show împreună cu prietenii noștri de la BEEFmania de la Timișoara. Duminică la fel o să avem program de degustare de la ora 15:00 până la ora 23:00”, mai spune Alexandru Isăilă.

Program artistic

Atmosfera în Piața Regele Ferdinand I, locul de desfășurare al evenimentului dedicat vinului, va fi întreținută în fiecare dintre cele două zile, de muzică de calitate. Programul artistic al primei zile va debuta la ora 17:30 cu un concert al formației ADHOC. Ulterior vor concerta Virgiul Suciu, „Peste Generații”, Marius Matache, iar seara se va încheia cu recitalul susținut de Paula Seling & Vlad Miriță. Duminică după-amiază programul muzical va începe tot de la ora 17:30 cu un concert susținut de Raul Pop, urmat de Vasile Pădure, Grupul Motto, Impact și Trupa Dinamic. Participanții vor avea parte, duminică, de la ora 18:00, de un spectacol de teatru și vin. Acesta va fi susținut de Florin Coșuleț, actor, autor și regizor. Actorul sibian nu se află la prima prezență la Mediaș și este un prieten special al evenimentului.

Mai multe masterclass-uri

În cadrul evenimentului „Povestea Vinului la Mediaș”,  organizatorii pun un accent deosebit pe dezvoltarea și profesionalizarea serviciilor din domeniul HoReCa, oferind o serie de masterclass-uri dedicate atât specialiștilor, cât și pasionaților de vinuri. Scopul este de a îmbunătăți calitatea serviciilor din industria ospitalității, de a promova vinurile românești și străine de calitate și de a încuraja un consum responsabil.

Prin intermediul acestor sesiuni de formare, susținute de experți de renume în domeniu, participanții au oportunitatea de a aprofunda cunoștințele despre comunicarea vizuală în HoReCa, explorarea senzorială a vinului, precum și despre distilatele tradiționale românești.

Susține educația

Vor fi abordate tematici precum rolul somelierului în restaurante și importanța degustării controlate, inclusiv prin experiențe speciale dedicate vinurilor și distilatelor fine. „Prin aceste masterclass-uri, «Povestea Vinului» nu doar că promovează excelența în serviciile HoReCa, dar și susține educația și aprecierea corectă a vinului, încurajând astfel un consum conștient și responsabil. Evenimentele sunt gândite pentru a oferi valoare adăugată atât profesioniștilor din domeniu, cât și iubitorilor de vinuri, contribuind la creșterea standardelor în ospitalitate și la consolidarea unei culturi a vinului de calitate în România”, a mai declarat Alexandru Isăilă.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*