Producătorii şi meşteşugarii tradiţionali din zona Avrigului şi-au dat întâlnire duminică pe platoul de la ieşires din localitatea Bradu spre Avrig, la Festivalul „Tara Oltului in produse si traditii”.S-au strâns comunitățile, s-au adunat oamenii cu cântecele și jocurile satelor, cu straiele mândre și tradițiile moștenite, au pus pe masă bucate alese și lucrături măiestrite și mai ales şi-au pus sufletul în palme muncite, strop de lumină și caldură în întâmpinare de oameni buni și frumoși. Cei care au trecut pragul fstivalului au putut degusta bucate delicioase, precum tocăniţă de oaie la ceaun, fasole cu cârnaţi afumaţi la ceaun, sărmăluţe la ceaun, porcuşor la proţap, bulz şi alte zeci de produse tradiţionale, delicioase şi sănătoase.
Tradiţii păstrate cu sfinţenie
Festivalul „Ţara Oltului în produse şi tradiţii”, este o manifestare prin care se doresşte realizarea unei mai bune promovări a produselor şi tradiţiilor zonei, a unei mai bune valorificări a meşteşugurilor, a unei mai bune promovări a portului, jocului şi cântecului, dar şi întărirea legăturilor dintre localităţi şi crearea de noi contacte. „Festivalul de atăzi este o reuşită. Şi, cel mai important lucru: tradiţionalul şi-a găsit în sfârşit locul, tradiţiile se imprimă încetul cu încetul în mentalitatea oamenilor. Pentru că tocmai asta ne-am dorit de la acest festival: să fie un festival al tradiţiilor şi produselor din Ţara Oltului. Şi cred că am reuşit acest lucru”, a declarat Adrian David, primarul oraşului Avrig.Festivalul este organizat de Consiliul Local Avrig prin Primaria Avrig si Asociatia Crescatorilor de Animale Avrig.