Drumeție pentru observarea păsărilor de apă pe lacurile de pe râul Olt

În data de 16 martie sunteți invitați la o nouă incursiune în ariile protejate din județul Sibiu, alături de Anii Drumeției. De data aceasta veți descoperi secretele unei arii protejate dedicate protejării păsărilor de apă denumită situl Natura 2000 Avrig -Scorei – Făgăraș.

foto: Anii Drumeției

Destinația aleasă pentru drumeția din 16 martie sunt lacurile de acumulare de pe râul Olt de la Bradu și Săcădate.
În drumeția de observare a păsărilor de apă veți fi însoțiți de un specialist în studiul păsărilor (ornitolog) din Sibiu.
Se va porni la pas de-a lungul drumului de urmează digul lacului de acumulare din dreptul localității Bradu. După o primă observare a păsărilor de apă de pe lacul de acumulare de la Bradu, care se va face atât cu ochiul liber cât și cu ajutorul lunetei puse la dispoziție de specialistul ornitolog, veți afla mai multe despre alte două arii protejate care pot fi observate din acest loc: situl Natura 2000 Piemontul
Făgăraș (pentru protecția unor specii de păsări de pădure) și situl Natura 2000 Munții Făgăraș pentru protejarea habitatelor de pădure, a pajiștilor montane și a multor specii de animale, precum carnivorele mari.
Destinația aleasă pentru drumeție sunt lacurile de acumulare de pe râul Olt de la Bradu și Săcădate.
Se va admira panorama munților Făgăraș și apoi se va merge cu mașinile mai departe spre lacul de acumulare de la Săcădate. O altă scurtă plimbare pe digul acestui lac va fi un prilej bun de povești despre păsările de apă sălbatice care iernează pe lacurile din jurul Sibiului. Ornitologul invitat va împărtăși curiozități din lumea păsărilor, atât a celor care rămân peste iarnă în țara noastră cât și a celor care urmează să se întoarcă din migrație.
Locul de întâlnie pentru plecarea în această drumeție este parcarea de la Mall Șelimbăr din fața magazinului Hervis, la ora 10.00.
După o scurtă prezentare a programului zilei se va porni cu mașinile către localitatea Bradu, unde se va face prima oprire de observare a păsărilor.
Traseul ales are o distanță de 6-8 km, fără diferență de nivel, este u traseu foarte ușor, care durează aproximativ 3-4 ore
Cei care doresc să participe și nu au mașină personală pot să-l contacteze pe Mihai Proca pentru a afla dacă sunt locuri disponibile în mașinile celorlalți participanți la tura.  Tura este potrivită persoanelor de orice vârsta cu un minim de condiție fizică și copiilor de minim 4 ani.
Echipamentul necesar se rezumă la sticlă cu apă/ceai, minim 1 l., gustare pentru o pauză la jumătatea traseului, binoclu de orice mărime este bine venit!
Costul este de 70 lei/participant adult. Copiii între 4 și 14 ani nu plătesc taxă de participare.
Tura se va ține cu minim 10 participanți adulți plătitori.
Copiii de peste 4 ani vor participa însoțiți de un adult, părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii.

Ghid va fi Proca Mihai – ghid local și național de turism

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura