Drum județean de rușinea județului!

Pată neagră pe obrazul Sibiului! După 11 milioane de lei, cheltuiți în mandatele a trei președinți de Consiliu Județean, șoseaua care leagă Țara Oltului de Valea Hârtibaciului rămâne într-o stare deplorabilă.

Drumul județean 104G Cornățel – Nucet – Săcădate continuă să creeze disconfort și nervi, deși pe el s-au „rătăcit“, în ultimul deceniu, trei președinți: Martin Bottesch (FDGR), în mandatul căruia a fost proiectată modernizarea, Ioan Cindrea (PSD), în timpul căruia s-au efectuat lucrările, și Daniela Cîmpean (PNL), care a recepționat investiția.

Cu nervii întinși la maxim

Oamenii din Săcădate și Nucet au fost nemulțumiți de la bun început. Cele mai recente probleme scot în evidență gropile și tasările pe suprafețe mari din asfalt, inundarea drumului pe anumite porțiuni, din cauză că vechea subtraversare, necesară scurgerii apei de pe versant, a fost acoperită prin lucrările de modernizare, dar și nerespectarea restricțiilor de tonaj, din cauza căreia degradarea s-a accelerat.

Zilnic, camioanele încărcate cu pământ sau cu piatră de la balastiera de lângă râul Olt parcurg drumul, deși aici a fost instituită o restricție de 8 tone. „Drumul acesta nu are cum să mai reziste la asemenea trafic greu! De șapte ori pe zi trece pe aici un camion roșu, cu numărul SB 05 NIR, tot la două zile trece unul cu remorcă, SB 88 JMU, iar uneori un MAN cu numărul SB 26 AMY, care e cel mai mare. Pe astea le-am tot observat. Oricum, drumul l-au făcut de mântuială de la început… cine l-a proiectat să fie sănătos! Parcă în bătaie de joc, l-au ridicat cu un metru față de nivelul vechi, dar cea mai mare problemă este cu scurgerea apei. Apa de pe deal nu se mai scurge deloc spre Valea Boșneagului, toată coboară în sat pe o singură parte, pe partea bisericii, și ne umple pivnițele. Așa s-a deteriorat și zidul bisericii vechi, care e construită în 1733“, povestește, revoltat, un localnic din Săcădate.

În sarcina constructorului

Nu este pentru prima oară când Mesagerul de Sibiu scrie despre neajunsurile acestui drum județean. Dacă, în timpul lucrărilor, am reușit să obținem răspunsuri de la Consiliul Județean – ce-i drept, cu întârziere – de această dată, vicepreședintele pe probleme tehnice, Marcel Luca, nu a dat curs solicitării noastre. În schimb, am aflat de la societatea de drumuri a județului că antreprenorul Euroconstruct Trading 98 SRL București trebuie să suporte din propriul buzunar remedierea problemelor apărute în ultimele luni. Fie le va soluționa cu forțe proprii, fie va obliga autoritățile să execute garanția financiară. „Drumul menționat se află în garanție. Consiliul Județean Sibiu, administratorul drumului, a inventariat deficiențele și le-a expus constructorului, care va trebui să le repare. După ce iese din garanție, dacă vor mai apărea probleme și vom fi solicitați, vom vedea ce soluții tehnice putem găsi“, ne-a declarat Ovidiu Spătari, directorul societății Drumuri și Poduri S.A. Sibiu.

11 milioane de lei a costat modernizarea DJ 104G


Cosmin PAL

2 Comments

  1. Nicolae Tarcea says:

    Intr-0 stare jalnica se afla si DRUMUL JUDETEAN care face legatura dintre Avrig si Poiana Neamtului sa ca nu ne mai miram de gospodarirea judetului Sibiu.

  2. Comşa Chirtop Ioan says:

    Nu pot să spun decît că toți ca se perindă pe la consiliul județean nu fac altceva decît să lucreze cu firmele care dau prducție la partid ,iar restul îi apă de ploaie !!! Sunt o grămadă de drumuri făcute de cîțiva ani care sunt într-o stare deplorabilă : toată valea hîrtibaciului îi praf şi pulbere ,adica macadam ,drumurile spre satele Fofeldea Hosman etc … au fost făcute de mîntuială iar despre şanțuri sau rigole nu avem ce discuta !!! Lasă să trăiască primari bine şi binențeles consiliul județean care nu are la nici o lucrare un responsabil cu corectitudinea lucrărilor şi a materialelor folosite ??? Cum să proiectei în 2000 şi ceva un drum de 8 tone ????mai bine nu îl făceai , sau îl făceai afară din sate ????Ruşine să vă fie !!!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*