Societatea de drumuri a Consiliului Local Sibiu, SC Drumuri și Prestări Construcții SA, a ajuns pata neagră a municipalităţii. DPC face față cu greu pe piața liberă, după ce Primăria și Consiliul Local Sibiu nu i-au mai putut acorda, potrivit legii, concesiunea privind reparația și întreținerea străzilor din Sibiu. În aceste condiții, conducerea DPC a făcut concedieri masive pe parcursul anului trecut. Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, anunță că societatea va intra în reorganizare judiciară.
Buget mai mic
În ședința de marți a Consiliului Local Sibiu au fost aprobate bugetele societăților subordonate municipalităţii pentru 2015. „Societatea nu a fost pregătită să facă față pieței. Au avut loc disponibilizări, iar societatea va avea un buget dimensionat pentru 120 de angajați. DPC traversează o perioadă dificilă și va intra în reorganizare judiciară. Sunt șanse să se reorganizeze și să se modernizeze, mai ales că au contracte încheiate acum în valoare de 10 milioane de lei. Vor participa la licitații, la fel ca și celelalte societăți de pe piață, și vor trebuie să le câștige“, a spus Fodor. Surprinzător, în acest caz, consilierii locali nu au avut nici o reacție. În 2015, DPC va avea un buget de 24.505.000 de lei, cu 16 milioane mai puțin decât în 2014.
Bugete aprobate
În schimb, celelalte societăți ale municipalităţii se află pe un trend ascedent, cu șanse reale de creștere pe viitor. Este cazul Tursib, care are cel mai mare potențial de creștere, iar în 2015 va avea un buget de 32,7 milioane de lei. Aprecieri a primit și conducerea SC Piețe Sibiu SA, care în 2015 va cheltui 10.583.000 de lei. Urbana va avea la dispoziţie, anul acesta, 1.306.000 de lei. Bugetul local al Sibiului pentru 2015 va fi de 482.730.000 de lei.
Cosmin PAL
cp@mesageruldesibiu.ro