Două firme sibiene, model pentru regiunea Centru

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru a găzduit un forum economic adresat firmelor, pe tema atragerii fondurilor europene.

conferinta ADRPrintre cei peste 70 de invitați prezenți la Alba Iulia s-au aflat și câțiva întreprinzători sibieni. Astfel, despre rolul fondurilor nerambursabile au vorbit Cristina Bianca Hanea, administrator al SC Andu Trading SRL Sibiu și Ramona Cândea, manager proiect SC Industrial Software SRL Sibiu.

Banii europeni au dezvoltat regiunea

Implementarea operațiunilor gestionate de ADR Centru în calitate de Organism Intermediar pentru POSCCE în Regiunea Centru a produs efecte vizibile în mediul de afaceri local și regional. Este vorba despre creșterea competitivității economice a mai mult de 660 de IMM și ONG. În întreaga regiune s-au realizat investiții pentru construcția și modernizarea a peste 27.000 mp de hale industriale, pentru achiziția a peste 2.800 de utilaje și echipamente industriale, care înglobează cele mai noi și moderne tehnologii, inclusiv active intangibile, precum și pentru realizarea a mai mult de 160 conexiuni la rețeaua de internet de mare viteză. Nu în ultimul rând, prin aceste proiecte au fost create peste 3.000 de noi locuri de muncă, peste alte 21.000 de locuri de muncă fiind menținute de firmele care s-au retehnologizat și își continuă acum activitatea.

Perspective bune

Volumul total al proiectelor gestionate de ADR Centru în ultimii aproape trei ani este de aproape 1,4 miliarde lei, din care peste 700 de milioane reprezintă finanțare nerambursabilă, pentru dezvoltarea a peste 660 de IMM și ONG din regiunea Centru. Gradul de absorbție a fondurilor nerambursabile alocate pentru implementarea operațiunilor gestionate din cadrul POSCCE a depășit valoarea de 80% și va mai crește în perioada următoare. „Am discutat în această întâlnire cu antreprenorii și cu ONG-urile care acum au un partener serios la nivel regional, cu care pot colabora pentru implementarea cu succes a proiectelor privind dezvoltarea afacerilor. Creșterea valorii activelor industriale noi și achiziția de tehnologii de ultimă generație  susținute prin acest program, pot fi considerate ca o etapă importantă de reindustrializare prin care trece economia regiunii Centru în ultimii 25 de ani, mai ales din perspectiva susținerii IMM și a diversificării ramurilor industriale. Avem o experiență solidă în derularea de proiecte regionale, care se traduc până la urmă în creșterea productivității firmelor și în crearea de locuri de muncă, în folosul cetățenilor regiunii”, a detaliat Mihai Pocanschi, director Direcția Politici Regionale, Programare din cadrul ADR Centru

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*