Două decenii de existenţă

Cu ocazia aniversării de 20 de ani de activitate a ansamblul folcloric studenţesc „Ardealul_7“, Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu organizează joi, 15 octombrie, un spectacol de folclor autentic susţinut de ansamblurile folclorice „Maria Tănase” din Craiova, „Mărţişorul” din Cluj-Napoca, „Doina Timişului” din Timişoara, „Junii Braşovului”, „Plaiuri Prahovene”, „Cununiţa” din Arad, şi vineri, 16 octombrie la un regal folcloric susţinut de toate generaţiile de dansatori, solişti vocali şi instrumentiştii ansamblului „Ardealul“. Printre invitaţii acestora se numără: Sergiu Cipariu, Ioan Bocşa, Adrian Neamţu, Sebastian Stan, Marius Ciprian Pop, Aurelian Suciu, Diana Lupu, Rodica Popa Comăniciu, Paula Medrea, Alina Secăşan, Ionela Sterp, Anca Mărginean, Iulia Banciu, Elena Anghel, Radu Goţa, corul Facultăţii de Teologie din Sibiu, fanfara Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”. Spectacolele vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 19.00.

Tradiție și mândrie

Ansamblul folcloric studențesc „Ardealul“ se dedică de 20 de ani acestui nobil scop al iubitorilor de tradiție, de a arăta tinerilor bogăția culturii neamului românesc și de a reprezenta dansurile și muzica noastră atât acasă, cât și peste hotare. Ansamblul se bucură de o largă apreciere din partea specialiştilor care nu au ezitat să îl premieze la diferite concursuri de gen. Premiile câștigate de-a lungul anilor atestă valoarea activității artistice prolifice a ansamblului. Spectacolele acestui ansamblu sunt mereu de înaltă factură autentică, iar repertoriul lor cuprinde dansuri din toate zonele folclorice ale țării. În participările sale la diverse festivaluri și evenimente naționale și internaționale, „Ardealul“ a reprezentat nu numai centrul universitar Sibiu sau Casa de Cultură a Studenţilor, ci şi România. Au fost ani bogaţi în activităţi, în care s-a demostrat că procesul de instruire extrauniversitar nu este un fenomen abstract. Acesta este o realitate palpabilă în care se convieţuieşte şi se întrepătrund cele mai nobile idealuri, iar profesorii nu sunt persoane indiferente, insensibile sau rigide, ci pot fi chiar „un alt părinte”. Inimosului iniţiator şi mentor al ansamblului folcloric „Ardealul“, Ion Terchilă, îi urmează în prezent un tânăr coregraf, fost dansator în ansamblu, Sorin Bădiţă.
Evenimentul este susţinut financiar de Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Local Sibiu, Primăria Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi va fi transmis live pe www.livestream.com www.casastudentilorsibiu.ro, facebook.com/CasaStudentilorSibiu. (C.P.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura